مشخصات فایل پرسشنامه علائم مرضی کودکان CSI-4- فرم والدین
نام نویسنده:
اسپرافکین ، لانی و گادو
مقیاس نمره گذاری:
هرگز=0 گاهی=0 اغلب=1، ب
اسامی مولفه ها:
پرسشنامه علائم مرضی کودکان CSI-4- فرم والدین شیزوفرنی، اختلال افسردگی شدید ، اختلال خلقی خفیف(دیستایمی)، اختلال اسپرگر، ترس مرضی اجتماعی و......
قالب فایل سوالات پرسشنامه علائم مرضی کودکان CSI-4- فرم والدین
روش نمره گذاری پرسشنامه علائم مرضی کودکان CSI-4- فرم والدین به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
معرفی پرسشنامه علائم مرضی کودکان CSI-4- فرم والدین
اکثر اختلالهای عاطفی-رفتاری به سبب وضعیت نامتعادل و متحول زندگی خانوادگی و اجتماعی گریبانگیر گروه های وسیعی از کودکان شده است. نابسامانی های خانوادگی و کمبودهای آموزشی و پرورشی و بهداشتی، جابجا شدن گروه های اجتماعی و فشارهای ناشی از آن، رشد نامعقول جمعیت، مهاجرتهای بی رویه و آوارگی فقر، اعتیاد گسترده، و بسیاری عوامل مهم دیگر سبب شده است که اختلالهای عاطفی و رفتاری کودکان وسعت بی سابقه ای بیابد. شناخت دقیق و علمی مشکلات رفتاری کودکان اولین گام در جهت پیشگیری و درمان آنان می باشد(کلانتری، 1373). وجود آسیبها و مشکلات اجتماعی در هر جامعه ای، کودکان را بیشتر از گروه های دیگر در معرض خطر قرار می دهد. و به رشد و سلامت آنها آسیب می رساند. تعداد قابل توجهی از کودکان متعلق به خانواده هایی هستند که به نحوی از نابسامانی های اجتماعی، اختلالهای جسمانی و روانی رنج می برند و به خاطر اختلالات خلقی نیازمند دریافت خدمات تخصصی روان پزشکی و روان شناسی بالینی هستند(توکلی زاده، 1375).
روایی و پایایی پرسشنامه:
یکی از پرسشنامه هایی که در زمینه اختلالات رفتاری کودکان توسط گادو و اسپیرافکین(1994) ساخته شده، پرسشنامه علادم مرضی کودکان(CSI-4) است که دارای دو فرم والد و معلم است که بر اساس DSM-IV تنظیم شده و یک وسیله سرندکننده است که توسط معلم و والدین کودکان تنظیم می گردد و کودکان را از لحاظ اختلالات مختلف رفتاری ارزیابی می کند.
در مطالعه ای که توسط گادو و اسپیرافکین(1997) بر روی این پرسشنامه انجام گرفت، اعتبار بازآزمایی پرسشنامه نشانه های مرضی کودک CSI-4 مورد بررسی قرار گرفت. درجه بندی ها به طور متوسط با فاصله زمانی 6 هفته انجام گرفت. نتایج حاصل از تحلیل داده ها و همبستگی های بدست آمده از دوبار اجرای این پرسشنامه نشان داد که اعتبار بازآزمایی برای همه طبقه های CSI-4 در سطح P<0/0001 معنادار بود. در پژوهشی که توسط گادو، اسپیرافکین و همکاران(2002) انجام شد، اعتبار و روایی پرسشنامه علائم مرضی کودکان(CSI-4) بررسی شد. نتایج این مطالعه نشان داد که اعتبار همسانی درونی رضایتبخش، اعتبار بازآزمایی و همچنین ثبات در طول دوره 4 ساله وجود داشته است. مقیاس CSI_4 با چک لیست رفتاری کودک (CBCL) و مصاحبه تشخیصی کودکان دارای روایی همگرا بود. همچنین مقیاس CSI_4 با فرم اصلاحی والدین(DICA-P) دارای روایی واگرا بود. مطالعه ای توسط گادو و دوین سنت(2009) برای مقایسه سه سندرم مجزا بر اساس مقیاس CSI_4 انجام شد. محاسبه نقطه برش برای تمایز کودکان با اختلال طیف اوتیسم(ASD) از کودکان با اختلال بیش فعالی-کمبود توجه(ADHD)، حساسیت، ویژگی، قدرت پیش بینی مثبت بر روی نمودار و از خوب تا عالی نشان داده شدند. همچنین نقطه برش فرم والدین به فرم معلم برتری داشت. در مطالعه توکلی زاده(1375)، پایایی چک لیست والدین و معلمان از طریق بازآزمایی به ترتیب 90/0 و 92/0 تعیین گردیده است.
در پژوهشی توسط ابراهیمی(1377)، بعد از تایید اعتبار صوری پرسشنامه، نمرات پایایی چک لیست والدین و معلمان نیز از طریق بازآزمایی به ترتیب 92% و 89% بود.