مشخصات فایل پرسشنامه مثلث شناختی
نام نویسنده:
بکام، لبر، واتکینز، بویر و کوک
نام لاتین:
Cognitive Triad Inventory
مقیاس نمره گذاری:
7 درجه ای لیکرت
اسامی مولفه ها:
پرسشنامه مثلث شناختی دارای 3 مولفه نگرش نسبت به خود، نگرش نسبت به آینده و نگرش نسبت به دنیا می باشد.
روش نمره گذاری پرسشنامه مثلث شناختی
روش نمره گذاری پرسشنامه مثلث شناختی به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
معرفی پرسشنامه مثلث شناختی
پرسشنامه مثلث شناختی(بکام، لبر، واتکینز، بویر و کوک، 1986) یک ابزار خود اظهاری 30 سوالی است که اساسا برای ارزیابی مثلث شناختی یا نگرش نسبت به خود، دنیا و دیگران که فرض شده است بیانگر نحوه ادراک افراد افسرده است توسط (بک، راش، شاو و امری، 1979) ساخته شده است.
آلفای کرونباخ کلی پرسشنامه مثلث شناختی در ارتباط با هم سولات 85% می باشد که نشان می دهد کلیه سوالات پرسشنامه از اعتبار خوبی برخوردارند. همچنین مقدار آلفای کرونباخ مربوط به خرده مقیاس نگرش نسبت به خود، 80/0، نگرش نسبت به دنیا 73/0 و نگرش نسبت به آینده 81/0 می باشد. تازه ترین بازنگری ها روی پرسشنامه مثلث شناختی در آمریکا نیز نشان دهنده همسانی درونی عالی(آلفای 91/0 برای نگرش نسبت به خود، 81/0 برای نگرش نسبت به دنیا، 93/0 برای نگرش نسبت به آینده و 95/0 برای کل مقیاس) را نشان می دهد. به علاوه خرده مقیاسهای مثلث شناختی از همبستگی درونی خوبی (خودبا دنیا r=0/71، خود با آینده r= 0/75، دنیا با آینده r=0/66).
اعتبار همزمان پرسشنامه مثلث شناختی بکامCTI از طریق هبستگی معنی دار 77/0 با پرسشنامه افسردگی بک اثبات گردیده است. همچنین تمام خرده مقیاسها همبستگی معناداری با سایر مقیاسهای دارد.
این مقیاسها به خصوص در نگرش نسبت به خود، همبستگی مثبت معنادار 90/0 با مقیاس عزت نفس[1] دارد، ضمن اینکه مقیاس نگرش نسبت به آینده همبستگی معنادر 90/0 با مقیاس ارزیابی ناامیدی دارد.
مختصری در مورد روش نمره گذاری پرسشنامه مثلث شناختی
پرسشنامه مثلث شناختی از 30 ماده ساخته شده است که به صورت مثبت و منفی عبارت بندی شد است. نمره گذاری این پرسشنامه بر مبنای مقیاس 7 درجه ای لیکرت(1-7) است که دامنه آن از توافق کلی تا عدم توافق کلی است و فرد پاسخی را بر اساس اینکه در حال حاضر چه فکری دارد، انتخاب می کند.
طبق تحقیقات کیمیایی و همکاران(1390) نمره گذاری این پرسشنامه بر مبنای مقیاس 7 درجه ای لیکرت(1-7) می باشد که دامنه آن از کاملا موافق تا کاملا مخالف گسترده است