پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر


پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر واتسون و گلیزرn

مشخصات فایل پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر

نام نویسنده:
واتسون و گلیزر
سال انتشار:
تعداد سوالات:
80
قالب فایل پرسشنامه:
Word
روایی و پایایی:
دارد
روش نمره گذاری:
دارد
مقیاس نمره گذاری:
2 درجه ای لیکرت
تفسیر:
دارد
تعریف مفهومی:
دارد
اسامی مولفه ها:

پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر دارای مولفه های استنباط، شناسایی مفروضات، قیاس(استنتاج)، تعبیر و تفسیر، ارزشیابی استدلال های منطقی می باشد

قالب فایل سوالات پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر

روش نمره گذاری پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.

تعریف مفهومی پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر

برای تفکر انتقادی که با پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر 80 سوالی اندازه گیری می شود، تعاریف زیادی ارائه شده است. شورای ملی توسعه تفکر انتقادی(1996) آن را فرایندی نظامدار و عقلانی می داند که در طی آن، فرد به طور فعال و متبحرانه به مفهوم سازی، کاربرد، تحلیل، ترکیب و ارزشیابی اطلاعات گردآوری شده یا تولید شده می پردازد و از طریق مشاهده، تجربه، تامل و اتدلال به سمت باور و عمل پیش می رود(سانه 2004). انیس تفکر انتقادی را تفکر مستدل و تیزبینانه درباره اینکه چه چیزی را باور کنیم و چه اعمالی را انجام دهیم، تعریف کرده است و یا وولفولک(2001) آن را ارزیابی تصمیمات از راه وارسی منطقی و منظم مسائل، شواهد و راه حل ها تعریف کرده است. بر این اساس، مهارت های تفکر انتقادی به هر نوع توانایی فکری یا رفتاری که بتوان یاد گرفت، یا اعمال ذهنی ای مثل پرسش گری، طبقه بندی،ترکیب، مقایسه، تشخیص سوگیری ها، استقراء، قیاس و استنتاج گفته می شود(گریتن، دام و ولمام، 2004) مایرز(1986) که توسط مقیاس تفکر انتقادی واتسون و گلیزر ارزیابی می شود. نگرش های کلی لازم برای تفکر انتقادی را به دو دسته شناختی و عاطفی تقسیم می کند. به عبارت دیگر، وجود مهارتهای شناختی تفکر انتقادی به تنهایی برای تبدیل شدن به یک متفکر منتقد کافی نیست؛ بلکه لازم است که فرد از روحیه و منش انتقادی نیز برخوردار باشد. بنابراین می توان برای تفکر انتقادی هم ابعاد شناختی در نظر گرفته و هم ابعاد عاطفی. بسیاری بر این باورند که توانایی تفکر انتقادی از عوامل کلیدی زندگی موفقیت آمیز و شرط لازم برای اعمال استقلال فردی است. به همین دلیل، منطق انتقادی از مهمترین ارزش های فکری در جوامع توسعه یافته تلقی می شود. بنابراین ضروری است که تربیت متفکران انتقادی از اهداف مهم نظام آموزشی معاصر باشد(مک گراث، 1999). می یر(1994) در بیان ویژگی متفکران انتقادی اظهار می دارد که : آنها افرادی شک گرا، دارای ذهنی باز، اندیشمند، ارزش گرا، متوجه وضوح و دقت مطالب و نقطه نظرها، فعال، پرسشگر و تحلیل گرند. دیدگاه خودمحورانه نسبت به دنیا ندارند . برای شنیدن دیدگاه و چشم اندازهای جدید آمادگی دارند و در مقابل دستکاری و جاذبه های غیر عقلانی مقاومت و از قضاوتهای ناگهانی اجتناب می کنند.

معرفی پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر

مقدمات ساخت پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون-گلیزر در اوایل قرن بیستم توسط گودوین واتسون(1925) و ادوارد گلیزر(1937) فراهم شد. هدف واتسون و گلیزر ادغام جنبه های نظری تفکر انتقادی با شاخص های عملی بود که بتواند در محیط های سازمانی مورد استفاده قرار گیرد. آزمون تفکر انتقادی واتسون-گلیزر فرم بریتانیایی متشکل از پنج بخش است که هر کدام نیازمند کابرد مهارت استدلال تحلیلی است. طی آزمون این مهارت ها بایستی به کار برده شوند.

پرسشنامه استاندارد تفکر انتقادی واتسون با 80 سوال در پنج بخش به منظور تعیین توانایی شما در تفکر تحلیلی و منطقی تنظیم شده است و دارای سوالات جداگانه می باشد.

پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر به همراه پایایی، روایی، نمره گذاری ، تفسیر و .. در قالب فایل Word در اختیار شما قرار می گیرد.

نمونه سوالات پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر :

این پرسشنامه در پنج بخش به منظور تعیین توانایی شما در تفکر تحلیلی و منطقی تنظیم شده است . هر بخش راهنمای مجزایی دارد که قبل از پاسخ به سوالات باید به دقت خوانده شود .

لطفا به نکات زیر توجه کنید :

  1. در متن دفترچه هیچگونه علامتی نگذارید .

  2. هر بخش این آزمون شامل راهنمایی است که قبل از مطالعه پرسشها باید به دقت خوانده شود

  3. جواب های خود را در برگه پاسخنامه ای که به صورت جداگانه تنظیم شده است علامت گذاری کنید .

  4. در پاسخ به سوالات دقت کامل و کافی داشته باشید .

 

بخش یک : استنباط ، این آزمون شامل سه شرح حال می باشد،شرح حال های (الف، ب، ج)

راهنما :

استنباط نتیجه ای است که فرد می تواند بنا بر مشاهده یا فرض حقایقی خاص در ذهن ترسیم نماید . به عنوان مثال اگر چراغ های یک خانه روشن باشند و از داخل خانه صدای موسیقی شنیده شود فرد ممکن است چنین استنباط نماید که کسی در داخل خانه هست . اما این استنباط ممکن است درست و یا نادرست  باشد شاید اهل خانه هنگام خروج از منزل چراغ هاو رادیو را خاموش نکرده باشند این بخش از آزمون شامل سه شرح حال با بیان یک عبارت شروع می شود که شما باید آن را درست تلقی نمایید . بعد از هر عبارت ، چند استنباط احتمالی که ممکن است توسط سایر افراد  نتیجه گیری شده باشد آمده است . حال شما هر استنباط را بصورت جداگانه بررسی نمایید . و در مورد درجه درستی ونادرستی  آن تصمیم گیری کنید .

برای هر استنباط مطرح شده در برگه پاسخنامه جاهای خالی اختصاص یافته که با حروف نامگذاری شده و جزئیات مربوط به آن در برگه پاسخانامه توضیح داده شده است .

توجه داشته باشید گاهی اوقات جهت تصمیم گیری در مورد اینکه استنباط احتمالا صحیح یا احتمالا غلط می باشد . شما ناچار خواهید بود از آگاهی ها و اطلاعات عمومی خود استفاده کنید . ضمنا در این بخش هر شرح حال ارائه شده ممکن است بیش از یک استنباط صحیح ، غلط ، احتمالا صحیح ، احتمالا غلط و یا داده های ناکافی داشته با شد . بنابراین باید در مورد هر استنباط به طور جداگانه قضاوت نمایید .

 

شرح حال (الف):

در سال 1946 مانوری به نام "عملیات برقی "به انجام رسید تا محققان دریابند کدام گروه از افراد ارتش تحت شرایط آب و هوای بسیار سرد بهتر عمل می کنند . برخی عوامل مورد بررسی عبارتند از : وزن ،فشار خون ، و شرایط محیط زادگاه بود . به تمام شرکت کنندگان ، در" عملیات برقی  " قبلا یک دوره آموزشی درباره زنده ماندن و کارکردن در سرمای شدید ارائه شده بود . در خاتمه مانور چنین نتیجه گرفته شد که در میان عوامل مورد مطالعه ، عوامل متمایز کننده بین افرادی که عملکردشان موفقیت آمیز بوده از آنها که ناموفق بودند شامل موارد زیر بود :

  1. اشتیاق شرکت در مانور 2) میزان آگاهی و مهارت در ارتباط با نحوه زندگی و حفظ حیات خود در شرایط آب و هوای سرد .

 

سوال های مربوط به شرح حال (الف):

1)علیرغم دوره آموزشی که برای تمام شرکت کنندگان در " عملیات برقی " ارائه شده بود برخی از آنها نسبت به سایریندر مورد ادامه حیات در شرایط سرد از دانش و مهارت بیشتری برخورداربودند .

2) نیروهای مسلح چنین عقیده داشتند که ممکن استروز عملیات نظامی در محیطی با آب و هوای بسیار سرد انجام شود .

3) اکثریت افراد شرکت کننده در "عملیات برقی " از این مانور خوششان می اید .

4) گروهی از افراد که اصلیت اسکاندیناوی داشتند در شرایط سرد بسیار موفق تر از کسانی که اصلیت جنوبی داشتند عمل کردند .

5) در ارزشیابی  انجام شده شرکت کنندگانی که وزن و فشارخون داشتند نسبت به سایر افراد به طور بارزی در عملیات برقی موفق تر بودند .

 

شرح حال (ب):

آقای سلیمی که در فرح زاد تهران زندگی می کند برای ششمین بار طی ماه گذشته به علت شکایت شهرداری به جرم اینکه قهوه خانه و دکه فروش تنقلات خود را تا بعد از ساعت 1 بامداد باز نگه داشته است به دادگستری منطقه 2 تهران احظار شد او باز هم به جرم خود اعتراف کرد و مطابق دفعات قبل به حداکثر جریمه یعنی پرداخت بیست هزارتومان محکوم شد .

 

سوالات مربوط به شرح حال (ب) :

6) برخی شبها به نفع آقای سلیمی بود که حتی با وجود خطر پرداخت جریمه بیست هزارتومانی قهوه خانه و دکه فروش تنقلات خود را تا بعد از ساعت 1 بامداد باز نگه دارد .

7) قهوه خانه و دکه فروشش آقای سلیمی تحت نظارتشهرداری در محدوده قانونی دادگستری منطقه 2 تهرات اداره می شد .

8)آقای سلیمی به امید امکان فرار از قانون بارها تعطیلی در ساعت 1 بامداد را زیر پا گذاشته بود

9) حداکثر جریمه بیست هزارتومانی برای بسته نگه داشتن تمامی قهوه خانه ها و دکه فروش تنقلات شهر تهران و نوااحی مجاور آن بعد از ساعت 1 بامداد کاملا موثر بود .

10) برای یک هفته طی ماه گذشته آقای سلیمی ساعت تعطیلی قانونی را هر شب رعایت کرد .

 

شرح حال (ج):

چندی قبل در یکی از شهرهای کشورمان جمعیتی گرد آمدند تا سخنان رئیس جدید اتاق بازرگانی را بشنوند . رئیس گفت : من درخواست زیادی از شما ندارم فقط تقاضا می کنم که تجار محترم اکنون نقش خود را در زمینه رشد صادرات به طور کامل ایفا نمایند . تقاضا می کنم که تجار به اتاق بازرگانی بیوندند تجار حاضر در آنجا پس از شنیدن سخنان ریاست اتاق بازرگانی به ابراز احساسات پرداختند و در عرض 3 ماه همگی به عضویت اتاق بازرگانی درآمدند این افراد به اتفاق نمایندگانگمرک نظراتشان را ابراز کردند فعالانه در طرح های افزایش صادرات غیر نفتی شرکت نمودند .و به اتاق بازرگانیکمک کردند که به اهداف مربوط به طرح های صادراتی دست یابند .

 

سوالات مربوط به شرح حال (ج)

11) تجار و نمایندگان دولت از طریق ملاقات ها و تماس هایی که در اتاق بازرگانی داشتند از عقاید و نظرات یکدیگر بهتر مطلع شدند .

12 )مشارکت تجار در اتاق بازرگانی جدال ها و بحث و مسئولین گمرکات را بطور چشمگیری کاهش داد

13) مشارکت فعال تجار در تمام جلسات اتاق بازرگانی بسیاری از مخالفت ها را حل نمود .

14) بیشتر تاجرین از اینکه به دعوت به مشارکت در اتاق بازرگانی را پذیرفته بودند پشیمان بودند .

15) برخی اعضای اتاق بازرگانی احساس می کردند که درخواست رئیس آنها از تاجرین برای پیوستن به اتاق بازرگانی غیر عاقلانه بوده است .

16) رئیس جدید در سخنان خود خاطرنشان ساخت که تجار شهر هنوز کاملا نقش خود را در امر بهبود صادرات ایفا ننمودند .

قیمت به تومان:
11,000
اشتراک گذاری این مطلب در شبکه های اجتماعی:

نکات قابل توجه:

  • به محض انجام پرداخت موفق، لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد.
  • کیفیت تمامی فایلها تضمین شده است و در صورت وجود نواقص در فایلها مبلغ پرداختی قابل برگشت است. توضیحات و مشخصات فایلهای ذکر شده است.
  • پرداختها از طریق درگاه واسط آرین پال و در محیطی کاملا ایمن انجام می شود و امکان پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب مقدور می باشد
  • پاسخگویی به سوالات و ابهامات شما در سریعترین زمان ممکن انجام می شود.

فرم ثبت نظرات شما درباره پرسشنامه تفکر انتقادی واتسون و گلیزر

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
کد زیر را وارد کنید:
 

نظرات کاربران: