مشخصات فایل مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی
نام نویسنده:
آدلر ، کسلر و اسپنسر
نام لاتین:
Adult Self-Report Scale- ASRS
مقیاس نمره گذاری:
5 درجه ای لیکرت
اسامی مولفه ها:
مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی دارای مولفه های نارسایی توجه و نشانه های فزون کنشی تکانشگری
قالب فایل سوالات مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی
روش نمره گذاری مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
معرفی مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی
اختلال نارسايي توجه/ فزون كنشي[1] (ADHD)یکی از رايج ترين اختلال هاي عصب-روانشناختي شناخته شده در كودكان و نوجوانان است. ميزان شيوع اين اختلال دركودكان بين 3 تا 7 درصد برآورد شده است و با سه نشانه اصلي مشكلات مزمن در كنترل توجه، فزون كنشي وتكانشگري مشخص مي شود. اين نشانه ها معمولاً در اوايل كودكي و به ويژه قبل از 7 سالگي نمايان مي شوند[1].
پژوهش هاي طولي نشان داده اند كه اين اختلال عموماً درطي دوران رشد پايدار بوده و در 30 تا 70 درصد موارد ، نشانه ها تا دوران بزرگسالي نيز تداوم مي يابد[4،3،2]. ازاوايل دهه 1990 اين اختلال به عنوان يك اختلال رسمي در بزرگسالان پذيرفته شد [ 5]، و ميزان شيوع اين اختلال در بزرگسالان بين 2 تا 4/4 درصد برآورد شده است[8،7،6].
با توجه به مشكلات رفتاري و پيامدهاي ADHD در بزرگسالان و ميزان همبودي بالاي اين اختلال با اختلال هايي همچون اختلال شخصيت ضد اجتماعي و اختلال هاي مرتبط با مواد، ميزان شيوع اين اختلال درجمعيت زندانيان بزرگسال ، بالاتر از ميزان شيوع آن درجمعيت عادي است. همان گونه كه پژوهش ها نشان می دهند، میزان شیوع ADHD در جمعيت زندانيان بين 10 تا 70 درصد در کشورهای مختلف برآورد شده است[10،9]. در پژوهش شيوع شناسي كه اخيراً انجام شده است، ميزان شيوع اين اختلال در جمعيت زندانيان ايراني 16 درصد برآورد شده است [11].
اختلال نارسايي توجه/فزون كنشي غالباً با مشكلات واختلال هاي روان پزشكي ديگر همراه است. حدود 80 درصد از افراد مبتلا به ADHD حداقل ملاك هاي لازم براي تشخيص يك اختلال را برآورده ميكنند [4،2].شايع تر ين تشخيص هاي همبود، اختلال هاي خلقي، اضطرابي،اختلال هاي سوءمصرف مواد و اختلال هاي شخصيت هستند[58،8].كسلر و همكاران[ 8] دريافتند كه 29 درصد از بزرگسالان مبتلا به ADHD هراس اجتماعي[2]، 22 درصد ، هراس مشخص و 11 درصد اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)[3] را در طول عمر خود تجربه کرده اند.
معرفی مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی بزرگسالان
مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی بزرگسالان (ASRS) مقیاس با همکاری سازمان بهداشت جهانی توسط آدلر[4]، کسلر[5] و اسپنسر[6][44] تهیه شده است. پرسشنامه نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی شامل 18 ماده است که براساس ملاک های تشخیصی DSM-IV تهیه شده است. 9 ماده اول به نارسایی توجه و ماده دوم این مقیاس به نشانه های فزون کنشی تکانشگری اختصاص دارد. هر ماده از پرسشنامه نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی، میزان شدت هر یک از نشانه های ADHD را طی 6 ماه گذشته مورد پرسش قرار می دهد و از آزمودنی خواسته می شود تا میزان شدت نشانه های خود را براساس مقیاس 5 درجه ای لیکرت شامل هرگز، به ندرت، بعضی اوقات، اغلب و همیشه درجه بندی کند.
روش نمره گذاری و تفسیر مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی بزرگسالان داخل فایل توضیح داده شده است.
تعدادی از نمونه سوالات پرسشنامه نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی بزرگسالان:
1- زمانی که مجبور به انجام کار مشکل یا خسته کننده ای هستید چقدر ممکن است به دلیل بی دقتی اشتباه کنید؟
2-- زمانی که در حال انجام یک کار تکراری یا خسته کننده هستید چقدر ممکن است در حفظ تمرکز خود مشکل داشته باشید؟
مشخصات فایل مقیاس نشانه های بالینی اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی بزرگسالان:
منبع: دارد
تعریف مفهومی: دارد
تعداد صفحات:5
تعداد سوالات: 18
سوالات پرسشنامه به زبان اصلی(لاتین): دارد
[1] - Attention Deficit\Hyperactivity Disorder
[2] - Social phobia
[3] - Post Traumatic Stress Disorder
[4] - Adler
[5] - Kessler
[6] - Spencer