مشخصات فایل پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی
نام نویسنده:
حشمتی و درویش پور
مقیاس نمره گذاری:
3 درجه ای طیف لیکرت
اسامی مولفه ها:
پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی دارای 5 مولفه اهداف و برنامه آموزشی ، مربی، برخورد با دانشجو، محیط آموزشی و نظارت و ارزشیابی می باشد.
قالب فایل سوالات پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی
روش نمره گذاری پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
تعریف مفهومی پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی
آموزش بالینی را میتوان فعالیت تسهیل کننده یادگیری در محیط بالینی دانست که در آن مربی بالینی و دانشجو به یک اندازه مشارکت دارند و هدف آن ایجاد تغییرات قابل اندازه گیری در دانشجو برای انجام مراقبتهای بالینی است. آموزش بالینی به عنوان اولین منبع یادگیری و شکل دهی هویت حرفهای دانشجویان علوم پزشکی محسوب میشود و بسیار حائز اهمیت بوده به طوری که به عنوان قلب آموزش حرفهای شناخته شده است زیرا بیش از نیمی از زمان آموزشی دانشجویان علوم پزشکی را تشکیل میدهد و اساس کسب مهارتهای حرفهای در آنها می باشد.
باید توجه داشت که یادگیری دانشجویان علوم پزشکی در محیطهای بالینی تا حدود زیادی تحت تأثیر میزان اثربخشی این محیط آموزشی قرار دارد. از عوامل مهم این اثربخشی بالینی که بسیار مورد توجه است، می توان مربی بالینی، محیط بالینی، خصوصیات فردی دانشجویان، ارزشیابی بالینی و برنامه ریزی و به طور کلی ایجاد یک مدل بومی که بتواند در فرآیند آموزشی مؤثر باشد دانست. نتایج بسیاری از مطالعات بیانگر آن است که شکاف نسبتاً عمیقی در روند آموزش علمی دانشجویان وجود دارد، به طوری که آموزشهای بالینی موجود، توانایی لازم را برای ابراز لیاقت و مهارت بالینی به دانشجو نمی دهد. مطالعات مختلف نشان دادهاند وجود مشکلات متعدد مانع از دستیابی به اهداف بوده است . میتوان به عدم هماهنگی بین انتظارات پرسنل و بخش با اهداف آموزش، نامناسب بودن تعداد دانشجو با بیمار در بخشها، امکانات ناکافی و عدم استفاده از وسایل آموزشی، ارتباط نامناسب از سوی پزشکان، سرپرستاران و دیگر پرسنل با دانشجو، نداشتن فرصت لازم برای انجام اقدامات استاندارد، نامناسب بودن شرایط و موقعیتهای بالینی مطابق با اصول تئوری، تنش در بالین، عدم وجود معیارهای ارزیابی مناسب و یکنواخت جهت دانشجویان، عدم مهارت کافی مربی، نبودن اعتماد به نفس، ترس و اضطراب و آشفتگی در هنگام انجام کار بالین اشاره نموده است.
در مطالعۀ Hamiti و همکاران به این نتیجه رسیدند که میتوان با ادغام فنآوریهای نوین و استفاده از آنها در جهت بهبود کیفیت آموزشی در حل مسئله و چالشها و خلاقیت با استفاده از تکنولوژیهای جدید کمک شود.Negricea و همکاران در پژوهشی نشان دادند که عوامل ملموس بیشترین تأثیر و سپس به ترتیب قابلیت اطمینان و مطلوبیت ارزشهای دانشگاهی دارای بیشترین اهمیت هستند. Hubacko در پژوهش خود به این نتیجه رسید که مهارت تدریس و محتوای برنامه آموزشی و تعداد دانشجویان و تخصص اساتید در کیفیت تدریس در دانشگاه مؤثر میباشد.
برای سنجش عواملی که بر کیفیت آموزش بالینی موثرند از پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی استفاده می شود.
معرفی پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی
پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی در دو نسخه 33 و 56 سوالی در قالب فایل ورد به همراه یک مقاله اصلی تایپ شده به زبان فارسی آماده شده است که به محض پرداخت موفق لینک دانلود آن در اختیار شما قرار می گیرد.
نسخه 33 سوالی پرسشنامه دارای نمره گذاری لیکرت 3 درجه ای بله، تا حدی و خیر است. و نسخه 56 سوالی پرسشنامه کیفیت آموزش بالینی در مقیاس 5 درجه ای لیکرت است که از اصلا مهم نیست نمره 1 تا کاملا مهم است نمره 5 متغیر است.
نمونه سوالات پرسشنامه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی :
1. آیا استادان آموزشهای بالینی از کیفیت مناسب آموزشی برخوردار هستند؟
2. آیا از روش تدریس مشارکتی جهت آموزش استفاده میشود؟
3. آیا آزمون های عملی مناسب در طول آموزشهای بالینی انجام میشود؟