مشخصات فایل پرسشنامه بالندگی سازمانی
نام لاتین:
Organizational development
مقیاس نمره گذاری:
5 درجه ای طیف لیکرت
اسامی مولفه ها:
پرسشنامه بالندگی سازمانی دارای6مولفه بازبودن و شفافیت سازمان ؛ اعتماد به همدیگر ؛ شمول و درگیری با همدیگر؛ ساختار سازمانی با لایه کم و ... می باشد. مولفه های پرسشنامه تفکیک نشده اند.
قالب فایل سوالات پرسشنامه بالندگی سازمانی
روش نمره گذاری پرسشنامه بالندگی سازمانی به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
معرفی پرسشنامه بالندگی سازمانی
با آنکه بالندگی سازمانی پدیده ای به نسبت تازه در قلمرو مدیریت به شما می آید و هنوز دستورهای آن، به گونه ای در خور، صورت بندی و استوار نشده، ولی در چهاردهه کنونی از گسترش بسیار شایانی برخوردار بوده اس. هم اکنون، موضوع بالندگی سازمانی در شمار درس های مهم و بنیادی دوره های آموزشی بسیاری از دانشکده های دانشهای رفتاری بویژه مدیریت در سراسر جهان است(Tusi,2001). بالندگی سازمانی در حقیقت بازشناسی ارزش انسان در کوششهای بزگ سازمانی است. بالندگی سازمان یعنی فراهم آوردن موجبات رشد و بالنده شدن سازمانها از راه پرورش مردمانی که در سازمان به عنوان گرانبهاترین سرمایه به کار می پردازند(Ibid). آرگریس تجدیدنظر سازمانی را در تعریف توسعه(بهبود) سازمانی خود چنین خلاصه می کند: در قلب توسعه(بهبود) سازمانی توجه به تعیین اولویتها، انرژی بخشی، دقت عمل، فعالیت و تغییر(نوسازی)سازمان از راه استفاده از فناوری و منابع انسانی قرار دارد. به همین ترتیب، گاردنر نیز در اثر خود به نام "خودتجدیدنظری سازمان" به اجتناب از فساد سازمانی و بیهودگی و استفاده از اولویتها و نوآوری ها و بیشتر از هم انعطاف پذیری و تطبیق دادن خود با شرایط جدید، ایجاد شرایطی که موجب برانگیختن انگیزه پیشرفت و ارضاء کارکنان شود، توصیه می کند؛ به گونه ای که نتایج به دست آمده کاملا در خط اهداف مورد نظر پیش بینی شده برای ایجاد تغییرات در سازمان باشد(فرنچ، 2005).
پرسشنامه بالندگی سازمانی توسط اسپایدز ( 2007) ساخته شده است. این پرسشنامه دارای 30 سوال در 6 مولفه می باشد. هدف اصلی پرسشنامه بالندگی سازمانی سنجش توسعه و بالندگی از نظر کارکنان سازمان است. تعدادی از نمونه سوالات پرسشنامه بالندگی سازمانی عبارتند از:
1- در این سازمان ، کارها طوری طراحی شده اند که به افراد امکان و اجازه کسب تجربه را می دهند.
2- این سازمان طوری طراحی شده است که تغییرات را ممکن سازد.
3- این سازمان طوری طراحی شده است که ناب ، ساده و انعطاف پذیر باشد.