مشخصات فایل پرسشنامه رفتار اطلاع جویی
مقیاس نمره گذاری:
5 درجه ای طیف لیکرت
اسامی مولفه ها:
پرسشنامه رفتار اطلاع جویی تک مولفه ای می باشد.
قالب فایل سوالات پرسشنامه رفتار اطلاع جویی
روش نمره گذاری پرسشنامه رفتار اطلاع جویی به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
تعریف مفهومی پرسشنامه رفتار اطلاع جویی
رفتار اطلاع یابی صحیح، یعنی شناسایی درک نیاز اطلاعاتی، شناسایی منابع عمده اطلاعاتی، چگونگی دستیابی به آنها و بهره گیری مؤثر از آنها (فتاحی، ۱۳۸۳) دارد، مجموعه فعالیت های انسان در رابطه با منابع اطلاعات و مجراهای اطلاعاتی که شامل مواردی چون شناسایی منابع اطلاعاتی، مکان یابی، جستجو و استفاده از آنها برای رفع نیازهای اطلاعاتی است، رفتار اطلاعاتی قلمداد می شود (ویلسون و استریت فیلد ،۲۰۰۰). ویلسون چهار نوع رفتار رفتار اطلاعاتی، رفتار اطلاع جویی، رفتار اطلاع یابی و رفتار استفاده از اطلاعات را از یکدیگر متمایز می کند. نتایج پژوهش امیدیان (۲۰۱۰) حاکی از آن است که اگر چه نگرش دانشجویان دانشکده های علوم انسانی و مهندسی به آموزش ها و یادگیری های الکترونیکی مثبت بوده و دانشجویان معتقد بودند که آموزش ها و یادگیری های الکترونیکی بهترین منبع برای یادگیری و انجام پژوهش است اما توانایی ها و مهارتهای کامپیوتری دانشجویان علوم مهندسی بیشتر از علوم انسانی است علاوه بر این، استرس های رایانه ای دانشجویان علوم انسانی بیشتر از علوم مهندسی می باشد. در این میان، دانشجویان نبود امکانات و تسهیلات آموزش الکترونیکی، کمبود نیروی متخصص در آموزش الکترونیک و سرعت پایین اینترنت را از مهم ترین موانع یادگیری های الکترونیک برشمردند.
معرفی پرسشنامه رفتار اطلاع جویی
پرسشنامه رفتار اطلاع یابی دارای 14 سوال بوده و هدف آن سنجش رفتار اطلاع یابی می باشد. این پرسشنامه بر اساس مقیاس لیکرت (اصلاً،0؛ خیلی کم 1؛ کم،2؛زیاد،3؛ خیلی زیاد؛4) می باشد.
مختصری در مورد روش نمره گذاری پرسشنامه رفتار اطلاع جویی
نمره گذاری این پرسشنامه در طیف پنج درجه ای لیکرت می باشد که از 0 تا 4 نمره گذاری شده است. گزینه های این پرسشنامه به ترتیب اصلا، خیلی کم، کم، زیاد و خیلی زیاد است که به ترتیب از 0 تا 4 نمره تعلق می گیرد. روش نمره گذاری پرسشنامه رفتار اطلاع یابی به طور کامل داخل فایل توضیح داده شده است
نمونه سوالات پرسشنامه رفتار اطلاع جویی :
1-تا چه اندازه روزآمد نبودن برخی منابع موجود را در دستیابی به اطلاعات خود موثر می دانید؟
2-تا چه اندازه معتبر بودن بعضی از سایت های موضوعی را در دستیابی به اطلاعات خود موثر می دانید؟
3-تا چه اندازه بازخوانی بیشتر سایت ها را در دستیابی به اطلاعات خود موثر می دانید؟