مشخصات فایل پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر
مقیاس نمره گذاری:
7 درجه ای لیکرت
اسامی مولفه ها:
پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر
قالب فایل سوالات پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر
روش نمره گذاری پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
معرفی پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر
پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر
نیاز: عبارت است از چیزی در درون فرد که او را به فعالیت و انجام کار وا می دارد. به عبارت دیگر، نیاز حالیت درونی است که باعث می شود نتیجه معینی، جذاب به نظر برسد(رابینز، 1993).
سائقه: یک نیاز ارضاء نشده است که باعث ایجاد تنش می شود و این تنش موجب می گردد، سائقه هایی در درون فرد برانگیخته شود. بنابراین سائقه امری درونی است که باعث می شود، فرد در پی تامین اهداف ویژه ای، رفتار جستجوگرانه ای از خود بروز دهد(هرسی و بلانچارد، 1993).
هدف: عبارت است از چیزی در خارج از فرد. روانشناسان غالبا آن را "محرک" می نامند و گاه ه پاداش هایی اشاره دارد که فرد به آن امید بسته است و انگیزه هایش به سوی آنها هدایت می شود.
انگیزش: درلغت به معنای برانگیختن و به حرکت درآوردن است. در اصطلاح به علت یا چرایی رفتار اشاره دارد. انگیزش به این معنا تمامی روانشناسی را در بر می گیرد، اما روان شناسان مفهوم انگیزش را به عواملی محدود می سازند که به رفتار نیرو می بخشد و به آن جهت می دهد(اتکینسون و همکاران، ج1، ص. 509 به نقل از بولز، 1975).
دانشمندان و نظریه پردازان حوزه مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری از منظرهای مختلف به تعریف نیازها، پرداخته اند. کافمن(2013) در تعریف خود از نیاز تاکید بیشتری بر ارزیابی نیاز در سطح سازمان، فرد و جامعه و نیز نیازهای رسمی و غیر رسمی دارد(کافمن، 2011). برخی بر نسبی و مطلق بودن نیازها اشاره دارند(مک لود، 2011). گروهی بر دسته بندی فردی و اجتماعی تعریف نیازها، متمرکز شده اند(لیستر، 2010). و دسته آخر بر شناسایی و تامین نیازهای مشتریان و ذی نفعان به موازات نیازهای کارکنان، تاکید می ورزند(برنتز، 2011؛ استاکمن، 2011؛ می یر، 2011)....
پرسشنامه سلسله مراتب نیازها در سال ۱۹۷۳ توسط جونز و فیفر تهیه شده است . پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر شامل ۲۰ سوال با درجات( کاملا موافقم=۱ و کاملا مخالفم=۷) است.
اهداف پرسشنامه سلسله مراتب نیازها جونز و فیفر عبارتند از:
1- برای مقایسه سطوح نیازهای افراد با یکدیگر.
2- برای تجربه کردن یکی از مفاهیم تئوری انگیزش کار( طبق سلسله مراتب نیازهای مازلو).
3- بازخورد گرفتن از باورها و نظرات شخص درباره خودش با استفاده از تکنیک های انگیزشی در مدیریت منابع انسانی.