تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان اثربخشی آموزش مهارت ارتباط موثر و حل مسئله بر رضایت زناشویی زوجین شهر تهران
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان اثربخشی آموزش مهارت ارتباط موثر و حل مسئله بر رضایت زناشویی زوجین شهر تهران
پروپوزال آماده رشته روانشناسی با عنوان اثربخشی آموزش مهارت ارتباط موثر و حل مسئله بر رضایت زناشویی زوجین در شهر تهران که در 25 صفحه آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
ازدواج یک مولفه بسیار مهم و با ارزش در حیات انسان تلقی می گردد. ازدواج یک نهاد اجتماعی است که پایه و اساس ارتباط انسانی را تشکیل می دهد. به واسطه ازدواج مرد و زن از طریق یک نیروی ناشی از غرایز، آیین محبت و عشق به هم جذب می شوند، به طور آزادانه و کامل متعهد یکدیگر شده تا واحد پویایی را به عنوان خانواده ایجاد نمایند (احمدی و همکاران، 1384).
شایان ذکر است که کسانی در روابط صمیمانه خود موفق می شوند که مهارت های ویژه ی از جمله مهارت های زندگی را داشته باشند (موسوی زاده و همکاران، 1391). مهارت زندگی یعنی انجام دادن رفتار سازگارانه به گونه ای که فرد بتواند با ضروریات زندگی روزمره کنار بیاید (بوتوین[1]، 2004). آموزش مهارت های زندگی (مانند ارتباط موثر، مهارت های حل مساله و ..) به عنوان بخش مهم و کلیدی در جامعه پذیری افراد در سراسر دنیا مطرح است. پژوهش های متعددی نشان داده است که ویژگی هایی که فرد در این آموزش کسب می کند او را قادر می کند که فرصت های زندگی را مغتنم شمارد و برای مقابله با خطرات احتماعی آماده شود (فتی و همکاران، 1385).
-اهمیت و ضرورت
در اهمیت پژوهش حاضر می توان گفت که خانواده یکی از ارکان اصلی جامعه به شمار می آید و دستیابی به جامعه سالم در گرو سلامت خانواده است. تحقق خانواده سالم مشروط بر برخورداری اعضای آن از روابط مطلوب و موثر با یکدیگر است. داشتن مشکل در ایجاد و رابطه مناسب می تواند با دامنه وسیعی از مشکلات روان شناختی مانند افسردگی و استرس مزمن همراه باشد (وان در زی، 2009).
-ادبیات پژوهش:
ميري و همکاران (1393) پژوهشی با هدف تاثير آموزش غني سازي روابط بر رضايت مندي زناشويي در معلمان زن مقطع ابتدايي شهر بيرجند در سال 1391 انجام دادند. اين مطالعه نيمه تجربي از نوع پيش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بر روي هشتاد نفر از معلمان زن مقطع ابتدايي شاغل در آموزش و پرورش شهر بيرجند که به روش نمونه گيري چند مرحله اي انتخاب شدند، انجام شد. معلمان در دو گروه مداخله (چهل نفر) و کنترل (چهل نفر) قرار گرفتند. آموزش مهارت هاي غني سازي روابط زناشويي در هشت جلسه نود دقيقه اي به همراه بحث گروهي به معلمان گروه مداخله داده شد. ابزار گردآوري داده ها شامل پرسشنامه استاندارد 49 سوالي رضايتمندي زناشويي MSQ بود. بر اساس نتايج به دست آمده، ميانگين نمره رضايتمندي زناشويي در کل و مولفه هاي آن در معلمان گروه مداخله بعد از آموزش نسبت به قبل از آن به طور معني داري افزايش داشت (p=0.001) ولي در گروه کنترل تفاوت معني داري بين ميانگين نمره رضايتمندي زناشويي در کل و مولفه هاي آن قبل و بعد از آموزش مشاهده نشد (p>0.05).
.- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري دادهها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع