تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار و تاب آوری با کیفیت زندگی زنان سرپرست تحت حمایت کمیته امداد
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار و تاب آوری با کیفیت زندگی زنان سرپرست تحت حمایت کمیته امداد
پروپوزال آماده رشته روانشناسی با عنوان بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار و تاب آوری با کیفیت زندگی زنان سرپرست تحت حمایت کمیته امداد که در 27 صفحه آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
یکی از عواملی که در کیفیت زندگی افراد نقش دارد طرحواره ها می باشد (دهقانی، ایزدی خواه، محمدتقی نسب، رضایی، 1393). طرحواره ها از ابتدای زندگی شکل گرفته و در تمام طول زندگی، فرد را تحت تاثیر قرار می دهند (یانگ و همکاران، 1999). اما طرحواره ها اولیه باورهایی هستند که افراد درباره خود، دیگران و محیط دارند، و به طور معمول از ارضا نشدن نیازهای اولیه به خصوص نیازهای عاطفی در دوران کودکی سرچشمه می گیرند (زانگ[1] و هه[2]، 2010). در واقع طرحواره های ناسازگار اولیه[3] در طول زندگی ثابت و پا برجا هستند و اساس ساخت های شناختی فرد را تشکیل می دهند. این طرحواره ها به شخص کمک می کنند تا تجارب خود را راجع به جهان پیرامون سازمان دهند و اطلاعات دریافتی را پردازش کنند (مالتبی و دی[4]، 2004؛ تیم[5]، 2010). زمانی که این طرحواره ها فعال می شوند، می توانند بر ادراک، واقعیت و پردازش شناختی فرد اثر بگذارند (کرمیرا[6] و همکاران، 2010).
-اهمیت و ضرورت
در سالهای اخیر رویکرد روانشناسی مثبت گرا مورد توجه روانشناسان قرار گرفته که به جای پرداختن به نابهنجاری ها و اختلال ها، بر توجه بیشتر به توانمندی ها و استعداد های انسان تاکید دارد. این رویکرد هدف نهایی خود را شناسایی موضوع ها و شیوه هایی می داند که بهزیستی و شادکامی انسان را به دنبال دارند. از این رو عواملی که موجب تطابق بیشتر آدمی با نیازها و تهدیدهای زندگی می شود بنیادی ترین موضوع مورد پژوهش در این رویکرد است. در این میان تاب آوری جایگاه ویژه ای در حوزه های روانشناسی تحولی، روانشناسی خانواده و بهداشت روانی یافته است، به طوری که هر روز بر شمار پژوهش های مرتبط با این موضوع افزوده می شود(کمپبل- سیلس[7]، کوهن[8] و استین[9]، 2006).
-ادبیات پژوهش:
جزایری و همکاران (1392) پژوهشی با هدف بررسی رابطهی سبکهای دفاعی و طرحوارههای ناسازگار اولیه با تابآوری در دانشآموزان انجام دادند. بدین منظور، طی یک مطالعه ی توصیفی از نوع همبستگی، 250 دانشآموز دبیرستانی شهر تهران به صورت روش خوشهای چند مرحلهای انتخاب و از نظر سبکهای دفاعی، طرحوارههای ناسازگار اولیه و تابآوری مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که بین تابآوری با سبک دفاعی پخته، همبستگی مثبت و با طرحوارههای ناسازگار اولیهی بریدگی/ طرد، خودگردانی/ عملکرد مختل دیگر جهتمندی و محدودیتهای مختل، همبستگی منفی وجود دارد. همچنین، معلوم شد که سبکهای دفاعی پخته و ناپخته، پیشبینی کنندهی تابآوری هستند و سبک دفاعی ناپخته، کاهش تابآوری و طرحوارههای ناسازگار اولیه تابآوری را پیشبینی میکند.
.- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري دادهها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع
[3]- schemes early maladaptive
[4] -Maltby, J., & Day, L