تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان تاثیر فعالیت بدنی برکارکرد اجرایی وعملکرد حرکتی در کودکان 7 الی 12 ساله مبتلا به اختلال توجه/بیش فعالی
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان تاثیر فعالیت بدنی برکارکرد اجرایی وعملکرد حرکتی در کودکان 7 الی 12 ساله مبتلا به اختلال توجه/بیش فعالی
پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان تاثیر فعالیت بدنی برکارکرد اجرایی وعملکرد حرکتی در کودکان 7 الی 12 ساله مبتلا به اختلال توجه/بیش فعالی که در 24 صفحه در قالب فایل Word آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
کاستی توجه یا بیش فعالی[1](ADHD)نوعی اختلال رشدی در توجه، کنترل تکانش، بی قراری و هدایت رفتار است که به
طور طبیعی ایجاد می شود و منتج از اختلالات عصب شناختی، حسی، حرکتی یا هیجانی است(برکلی[2]، 1981). شواهد نشان می دهد که افراد مبتلا به ADHD در کارکردهای اجرایی و حافظه کاری نقص دارند(تارویس[3]،گروسوالد[4] و استیکسرود[5]، 2011). کارکرد اجرایی[6]، یک کارکرد عالی شناختی و فراشناختی[7] است که مجموعه ای از توانایی های عالی، بازداری[8]، خود آغازگری[9]، برنامه ریزی راهبردی، انعطاف شناختی و کنترل تکانه را در بر می گیرد. در واقع کارکردهایی همچون سازمان دهی، تصمیم گیری، حافظه فعال[10]، حفظ و تبدیل[11]، کنترل حرکتی، احساس و ادراک زمان[12]، پیش بینی آینده، بازسازی[13]، زبان درونی و حل مساله را می توان از جمله مهم ترین کارکردهای اجرایی عصب شناختی دانست که در زندگی و انجام تکلیف یادگیری و کنش های هوشی به انسان کمک می کنند(علیزاده، 1385، ولش[14] و پنیگتون[15]، 1988).
-اهمیت مساله
یکی از شایع ترین اختلالات دوران کودکی که توجه روان شناسان را به خود جلب کرده، اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی است(بیدرمان[16]، 2005). این اختلال در حدود سنین 2 تا 4 سالگی، شروع می شود(کونرز[17]، 2002) و از شایع ترین اختلالات عصبی-رفتاری دوران کودکی است که بخش بزرگی از جمعیت جهان (3 تا 7 درصد کودکان) را مبتلا کرده است(فرانی[18]، سرگینت[19]،گیل برگ[20]، بیدرمان[21]، 2003).
- ادبیات پژوهش:
بهرام و همکاران (1393) پژوهشی با هدف بررسی تاثیر ۱۲ هفته تمرین هوازی اینتروال دویدن بر کودکان دختر مبتلا به ADHD مقطع ابتدایی شهرستان کاشان انجام دادند.این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۱۲۰ نفر از دانش آموزان دختر مبتلا به ADHD مقطع ابتدایی شهرستان کاشان در سال ۹۰-۱۳۸۹ انجام شد. بدین منظور ابتدا پرسشنامهی علائم مرضی کودکان (CSI-4) که با توجه به ملاکهای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-IV) تدوین شده است، توسط معلمان و والدین دانشآموزان تکمیل گردید، سپس تعداد ۳۰ نفر دارای بالاترین اختلال بیش فعالی، بهصورت هدفمند انتخاب شده و با روش بلوکهای تصادفی در گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. گروه تجربی در یک برنامهی تمرینی هوازی اینتروال دویدن، بهمدت ۱۲ هفته و هر هفته ۳ جلسه با شدت ۶۰ تا ۸۵ درصد ضربان قلب بیشینه به تمرین پرداختند. برای ارزیابی اثر بخشی تمرینات در دو گروه از آنالیز کوواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که دوازده هفته تمرین هوازی اینتروال دویدن بر درمان و کاهش نشانگان ADHD در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل تاثیر معنیداری داشت (۰۰۱/۰>P).
- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري داده ها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع
[1] Attention-deficit/hyperactivity disorder
[11] Maintenance and Shift
[12] Time Sensation and Perception
[15]Pennington, B. F
16Working memory
17Baddeley
18Hitch
19 motor performance
20Movement Assessment Battery for Children