تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر میزان تاب آوری و راهبردهای مقابله با استرس در مادران دارای کودک کم شنوای شهر اصفهان
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر میزان تاب آوری و راهبردهای مقابله با استرس در مادران دارای کودک کم شنوای شهر اصفهان
پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر میزان تاب آوری و راهبردهای مقابله با استرس در مادران دارای کودک کم شنوای شهر اصفهان که در 25 صفحه در قالب فایل Word آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
در سالهای اخیر توجه بسیاری از پژوهشگران به سوی توانمند سازی خانوادهها معطوف شده است (هینتر مایر[1]، 2006) زیرا خانوادهها اساس پرورش انسان، سازنده آینده نسلهاست و زندگی اجتماعی اغلب انسانها از آنجا آغاز میشود (گلدنبرگ و گلدنبرگ، 1934، ترجمه حسین شاهی براوتی و نقشبندی، 1392). از آنجایی که تمامی اعضای خانواده با یکدیگر تعامل نزدیک دارند، تولد یک کودک دارای ناتوانی بر پویایی خانواده تأثیر گذاشته و خانواده را دچار بحران میکند (موللی و نعمتی، 1388). در چنین شرایطی والدین و سایر فرزندان باید برای انطباق با کودک جدید، تلاش کنند چرا که زندگی روزمره اعضا خانوادهها با تولد یک کودک با ناتوانی مختل میشود (هالاهان و کافمن، 1944، ترجمه جوادیان، 1384).
-اهمیت مساله
سیستم شنوایی یکی از مهمترین مکانیسمهای حساس و از جمله زمینههای توانمندی در انسان به شمار میرود (درور و آواراهام[2]، 2010). کاهش شنوایی و کم شنوایی از شایع تر ین نقشهای حسی در انسان است که از هر 1000 تا 2000 نفر نوزاد یک مورد را تحت تأثیر قرار میدهد (فروغمند و همکاران، 1390). شنوایی حسی کلیدی در رشد ارتباط و اساس و پایه یادگیری است. کودکی که نتواند یاد بگیرد و به این ترتیب رشد شخصی و اجتماعی او دچار آسیب جدی خواهد شد (پرووینگ، هاچ و چریستن سن[3]،2005). وجود یک فرد ناتوان در خانواده غالباً تجربه ناخوشایندی است و والدین را در معرض استرس قرار میدهد (فروغان و همکاران،1385). با اینکه در برخی از جنبهها، وضعیت مادران کودکان کم شنوا، با مادران کودکان شنوا متفاوت است. مشخص شده است که بیش از 90 درصد کودکان کم شنوا، از والدین شنوا متولد میشوند و در بیشتر موارد هیچ گونه سابقهای از کم شنوایی در خانواده نیست و خانواده اصلاً با چنین موقعیتی آشنایی ندارد. در چنین وضعیتی والدین متوجه میشوند که باید آگاهیهای بسیاری کسب کرده، به سرعت تصمیم بگیرند، و بهترین راه حل را برای فرزندان انتخاب کنند، خدمات مورد نیاز آنان را تأمین کنند و حامی وی باشند. رویارویی با همه این مسائل میتواند سلامت روانی خانواده و به ویژه مادر را دچار مخاطره کند (هینتر میر[4]، 2006).
- ادبیات پژوهش:
کمیته اجرایی کنفرانس مدیران آموزشی مخصوص ناشنوایان، ناشنوایی را به این صورت تعریف میکند: نقص شنوایی یک اصطلاح ژنریک است که نمایانگر آن عده از نا تواناییهای شنوایی است که ممکن است درجات شدت و ضعف آن بین خفیف تا عمیق متغیر باشد و شامل دو گروه فرعی ناشنوا و کم شنوا میباشد. فرد ناشنوا، کسی است که اختلال شنواییاش از روند پردازش موفقیت آمیز اطلاعات کلامی که از طریق شنیدن بدست میآید، چه با سمعک و چه بدون سمعک جلوگیری میکند. کم شنوا، به کسی اطلاق میشود که به طور کلی با بهره گیری از وسایل کمک شنوایی خود در پردازش و فرایند سازی اطلاعاتی که از طریق شنیدن به دست میآورد استفاده کند(همراهان و کافمن، 1944؛ ترجمه جوادیان، 1384).
طبق یک دسته بندی، میتوان کم شنوایی را به چهار دسته تقسیم کرد:الف-ملایم(26-40 دسیبل)، ب-متوسط (41-55 دسیبل)، نسبتاً شدید (56-70 دسیبل)، و شدید ( 71 به بالا) (حاجلو و انصاری، 1390).
- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري داده ها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع
[2] Dror, A. A, & Avraham, K. B
[3]Parving, A. Hauch, A. M & Christensen, B