تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کاهش افسردگی و رفتارهای پرخاشگرانه مادران با فرزندان مبتلا به اختلالات یادگیری
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کاهش افسردگی و رفتارهای پرخاشگرانه مادران با فرزندان مبتلا به اختلالات یادگیری
پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کاهش افسردگی و رفتارهای پرخاشگرانه مادران با فرزندان مبتلا به اختلالات یادگیری که در 16 صفحه در قالب فایل Word آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
یکی از مشکلات تحصیلی که باعث مراجعات مکرر والدین به کلینک های بالینی می شود، اختلالات یادگیری است. در طبقه بندی DSM-IV، اختلال یادگیری[1] زمانی تشخیص داده می شود که پیشرفت در آزمون های استاندارد شده برای خواندن، ریاضیات و بیان نوشتاری به طور قابل ملاحظه ای زیر حد مورد انتظار بر حسب سن، تحصیلات و سطح هوشی باشد (فلچر[2] و موریس[3]، 2007). کودکان مبتلا به اختلال یادگیری در یک یا چند فرایند اساسی شناختی دخیل در درک یا کاربرد زبان شفاهی یا کتبی اختلال نشان می دهند(امیرانی، تاهی و کمالی، 2011).
اختلال های یادگیری در کودکان، پیوند بین والدین و کودک را دستخوش تغییر می نماید، زیرا والدینی که کودک دارای اختلال یادگیری دارند، دچار مشکلات فراوانی می شوند و این موضوع رابطه مراقبتی و صمیمانه والد-فرزند را دستخوش مشکلات زیادی می کند(سینگر[4]، 2006).
-اهمیت مساله
شیوع اختلال یادگیری خاص در زمینه های تحصیلی خواندن، نگارش، و ریاضیات 5 تا 15 درصد در کودکان دبستانی زبان های و فرهنگ های مختلف است(انجمن روانپزشکی آمریکا، 2013؛ ترجمه سید محمدی، 1393). ناتوانی های یادگیری گستره ای بسیار وسیع تر از مشکلات تحصیلی را شامل می شود و نیازمند توجه به حوزه های اجتماعی، خانوادگی، عاطفی و رفتاری زندگی کودک در بافت خانواده نیز می باشد (لرنر[5]، 1997؛ به نقل از میکائیلی، گنجی، طالبی جوبیاری،1391).
-ادبیات پژوهش:
هافمن و همکاران(2014) و ایلنبرگ، کرون استرند[6]، فینک[7] و فروشلم (2013) در پژوهش خود به این نتیجه دست یافتند که مداخلهACT با تغییر در انعطاف پذیری روانی و توجه آگاهانه به حال علائم اضطراب سلامتی و فشارهای روانی را کاهش میدهد.
فلیددیروس[8]، بولمی جر[9]، فوکس[10] و اسچریورس[11] (2013) در پژوهش خود به این نتیجه دست یافتند که انعطاف پذیری در طول مداخله موجب کاهش علایم افسردگی و اضطراب میشود.
نتایج پژوهش برینگ بورگ و همکاران (2011) و فلکسمن و بوند (2010) نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد موجب کاهش سطح استرس و افزایش سلامت عمومی میشود.
میچل[12] و هیوسر[13] (2008) دریافتند که مادران نوجوانان مبتلا به ناتوانیهای رشدی، بهزیستی روانی کمتر و افسردگی بیشتری از خود نشان میدهند.
- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري داده ها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع