تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان اثر قصه خوانی بر مهارت سازگاری اجتماعی کودکان تک فرزند پیش دبستانی تهران
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان اثر قصه خوانی بر مهارت سازگاری اجتماعی کودکان تک فرزند پیش دبستانی تهران
پروپوزال آماده رشته روانشناسی با عنوان اثر قصه خوانی بر مهارت سازگاری اجتماعی کودکان تک فرزند پیش دبستانی تهران که در 26 صفحه در قالب فایل Word آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
تحول اجتماعی از جمله خطوط مهم تحولی هستند که بسیاری از روانشناسان معتقدند نحوه تـحول آنـها زمینهساز تحقق عملکردهای دیگر در سالهای آینده است(کندال[1]، 2000). چنانچه تاخیر تحولی در زمینههایی مانند شناخت، زبان و مهارتهای حرکتی از مشکلات جدی در آینده خبر میدهد، تأخیر و یا نارسایی در دستیابی به مهارتها و صلاحیتهای اجتماعی نیز میتواند عـملکرد اجـتماعی و بین فردی، تحصیلی، شغلی و یا سلامت روانی را بهطور کلی به خطر اندازد. پژوهشهای مختلفی از جمله پژوهشهای طولی بین مشکلات رفتاری، اجتماعی و هیجانی سالهای اولیه و پیامدهای منفی و ضعیف، از جمله انواع اختلالها و مشکلات روانشناختی، رابطه مهمی را کشف کردند (برای نـمونه تـامپسون[2] و رایـکز[3]، 2006). منظور از صلاحیت و بهزیستی اجتماعی آن اسـت کـه کـودک بر رفتارهایی که سبب شکلگیری تعاملهای اجتماعی بین او و دنیای بیرون میشود(مانند شروع و حفظ روابط دوستانه با همسالان و بزرگسالان، رفتارهای تعاونی و همکاران) تسلط یابد و به تحول حس مـهارت و ارزش خود دست یابد (اسکوایرز[4]،2002).
-اهمیت و ضرورت
کودکان بخش عمده ای از جمعیت هر جامعه را تشکیل می دهند. طبق مطالعات انجام شده، حداقل 5 تا 10 درصد کودکان و نوجوانان سنین مدرسه مشکلات جدی و مستمر هیجانی یا رفتاری دارند (کافمن[5]، 2001)، که درصد قابل توجهی از این مشکلات ممکن است تا سالهای بعد ادامه یابد (مارمورستین[6]، 2006). پیش از این برخی بر این باور بودن که مشکلات کودکان ناشی از نارسایی تحولی آنهاست و این گروه از کودکان، مشکلات خود را پشت سر خواهند گذاشت. اما واقعیت این است که اگر چه، فرایند تحول همراه با تغییرات سریع، نمی تواند فاقد ناپایداری رفتاری باشد، و کاملا روشن است که بسیاری از کودکان در سالهای نخستین کودکی، دارای مشکلات عاطفی و رفتاری هستند که ممکن است تا دوران بلوغ و حتی بزرگسالی تداوم یابد (گیمپل[7] و هالند[8]، 2002). از آنجا که مشکلات عاطفی-رفتاری اغلب به طور طبیعی کاهش نمی یابد، توجه فزاینده ای به پیشگیری و درمان مشکلات و اختلالات دوران کودکی معطوف شده است (کارت رایت هاتون[9]، 2005).
-ادبیات پژوهش:
اصغر زاده سلماسی و پور شریفی (1390) پژوهشی، با هدف اثربخشي قصه درماني بر بهبود سازگاري اجتماعي کودکان مبتلا به اختلال سلوک، انجام دادند. با بهره گيري از طرح نيمه آزمايشي، نمونه اي، شامل 45 نفر از دانش آموزان پسر پايه چهارم و پنجم مبتلا به اختلال سلوک از مدارس ابتدايي شهر تبريز انتخاب و پس از جايگزيني تصادفي در سه گروه (دو گروه آزمايشي) و يک گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند (در هر گروه 15 نفر). ابزار جمع آوري اطلاعات شامل مصاحبه مبتني بر ملاک هاي تشخيصي DSM-IV TR، پرسشنامه علائم مرضي کودکان (CSI-4) فرم معلم و مقياس رفتار سازگارانه واينلند بود. در فرايند اجرا، گروه هاي آزمايش يعني گروه قصه درماني با زبان مادري (ترکي) و گروه قصه درماني با زبان غيرمادري (فارسي)، به مدت 11جلسه طي چهار هفته تحت مداخله قرار گرفتند و گروه کنترل هيچ مداخله اي را دريافت نکرد. نتايج حاصل از روش تحليل کوواريانس يک طرفه نشان داد که سازگاري اجتماعي گروه هاي آزمايشي از گروه کنترل بيشتر است. بر اين اساس به نظر مي رسد مي توان از قصه درماني به منظور بهبود سازگاري اجتماعي کودکان مبتلا به اختلال سلوک استفاده نمود.
.- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري دادهها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع