تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان بررسی نقش سبک های ابراز و مهار خشم و سطح اضطراب در واکنش قلبی-عروقی
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان بررسی نقش سبک های ابراز و مهار خشم و سطح اضطراب در واکنش قلبی-عروقی
پروپوزال آماده رشته روانشناسی با عنوان بررسی نقش سبک های ابراز و مهار خشم و سطح اضطراب در واکنش قلبی-عروقی که در 23 صفحه در قالب فایل Word آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
پژوهش های انجام شده در چند دهه اخیر نشان داده اند که در کنار عوامل خطر استاندارد بیماری های قلبی-عروقی، مانند چاقی، کم تحرکی، چربی و کلسترول خون بالا، واکنش قلبی-عروقی[1] نیز عامل مهمی در تبیین و پیش بینی بیماری های قلبی-عروقی، فشار خون (اشمیت[2]، اسکالز[3] و وایدمن[4]، 2004) و بیماری کرونری قلب (چیدا[5] و استپتو[6]، 2009) است. براساس فرضیه «واکنش» یا واکنش پذیری، افرادی که مستعد واکنش هایی چون فشار خون سیستولیک، فشارخون دیاستولیک و ضربان قلب بیشتر هستند، بیش از دیگران در معرض خطر بیماری قلبی عروقی قرار دارند (بلاسکوویچ[7] و کاتلین[8]، 1993). شواهد پژوهشی فراوانی از این فرضیه حمایت کرده اند. مطالعات حیوانی و انسانی (کاپلان[9] و مانوک[10]، 1998) نشان داده اند بین افزایش واکنش قلبی عروقی به استرس های حاد و بیماری های قلبی عروقی رابطه وجود دارد.
-اهمیت و ضرورت
در اهمیت پژوهش حاضر می توان گفت که بیماری قلبی- عروقی در دنیای غرب بیش از هر بیماری دیگری مردم را می کشد. در ایالات متحده، بیش از نیمی از افراد بالای چهل و پنج سال از بیماری قلبی می میرند(روزنهان و سلیگمن 2005؛ ترجمه سید محمدی، 1390). براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی سالانه حداقل پانزده میلیون مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در جهان اتفاق افتاده است که این میزان، سی درصد از کل مرگ و میر ها بوده است (شمسی و عبادی، 1389). شیوع این بیماری در سانتیگو(2/32 درصد)، مونته دیئو (8/23 درصد9، سائوپائولو (8/19 درصد)، بنئوسایرس (1/24 درصد)، بریجستون (1/11 درصد) و مکزیکوسیتی (0/10 درصد) گزارش شده است (پلی چروندوپلوس[11]، 2005).
علاوه بر آن، خشم مزمن بر سلامت جسمانی و روانی، ارتباطات اجتماعی و کیفیت کلی زندگی اثرات منفی می گذارد (کالاماری[12] و پین[13]، 2003؛ داهلن[14] و دیفن باخر[15]، 2001). ابراز خشم ممکن است منجر به تعارض های خانوادگی، بین فردی، شغلی، ارزیابی منفی دیگران از فرد، خودپنداره منفی و اعتماد به نفس پایین گردد (کالاماری[16] و پینی[17]، 2003).
-ادبیات پژوهش:
فرامرزی نیا و بشارت (1389) در پژوهشی ارتباط بين اضطراب و خشم با فشار خون مزمن مورد بررسی قرار دادند. در اين مطالعه توصيفی- تحليلی، 130 فرد مبتلا به فشار خون مزمن و 100 فرد سالم به عنوان آزمودنی های گروه آزمايش و کنترل از بين مراجعه کنندگان به مراکز درمانی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند و از آنها دو تست اضطراب 4 سيستمی و خشم چند بعدی به عمل آمد. داده های بدست آمده به وسيله آزمون t مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بين اضطراب و فشار خون مزمن در تمام شاخص های احساسی، شناختی، رفتاری و بدنی رابطه معنی داری وجود داشت. بين خشم و فشارخون مزمن در شاخص های خشم انگيختگی، موفقيت های خشم، انگيزه نگرش خصمانه و خشم درونی رابطه معنی داری وجود داشت، ولی بين شاخص خشم بيرونی و فشارخون مزمن رابطه معنی داری مشاهد نشد.
.- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري دادهها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع
[1] cardiovascular response