XML اثربخشی فنون شناختی- رفتاری کاهش اضطراب در درمان عقاید پارانوئید و هذیان‌های گزند و آسیب دو بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیای پارانوئید


نویسنده
: ليلا اميرپور *، محمود طباطبايی، مرتضی مدرس غروی ، حسين حسن آبادی
سال انتشار:

چکیده مقاله

مقدمه: پارانوئيا و اضطراب جنبه‌های شناختی مشترکی دارند که اين شباهت‌ها به ظهور درمان‌های کوتاه مدتی منجر شده است که بر اساس درمان‌های اضطراب طرح ريزی شده‌اند. بر اين اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی فنون شناختی- رفتاری کاهش اضطراب در درمان عقايد پارانوئيد و هذيان‌های گزند و آسيب بيماران مبتلا به اسکيزوفرنيای پارانوئيد انجام شد.
روش: 2 بيمار مبتلا به اسکيزوفرنيای پارانوئيد با استفاده از روش نمونه‌گيری در دسترس از طريق مصاحبه‌ی ساختار يافته‌ی SCID، تشخيص روان‌پزشک و اجرای مقياس بينش (IS) انتخاب شدند. از مقياس بينش، مقياس کوتاه ارزيابی روان‌پزشکی (BPRS)، نمره‌گذاری روزانه‌ی عقايد پارانوئيد و هذيان گزند و آسيب، پرسشنامه‌ی اضطراب بِک (BAI)و پرسشنامه‌ افسردگی بک (BDI) در خط پايه، بعد از درمان و 45 روز پيگيری استفاده شد. از طرح خط پايه چندگانه تک آزمودنی استفاده گرديد و داده‌ها بر اساس نمودار مورد بررسی قرارگرفت.
يافته‌ها: نتايج حاکی از کاهش عقايد پارانوئيد، هذيان گزند و آسيب، اضطراب و افسردگی در آزمودنی «الف» و کاهش عقايد پارانوئيد و اضطراب در آزمودنی «ب» بود. همچنين در آزمودنی «الف» کاهش عقايد پارانوئيد، هذيان گزند و آسيب و اضطراب در مرحله‌ی پيگيری نيز حفظ شده بود.
نتيجه‌گيری: فنون شناختی- رفتاری کاهش اضطراب در کاهش عقايد پارانوئيد و هذيان گزند و آسيب و کاهش اضطراب مرتبط با آن مؤثر است.


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است