رابطه ویژگیهای شخصیتی با اضطراب امتحان در دانشجویان


نویسنده
دكتر معصومه خسروی ، دكتر ايمان ا. . بيگدلی
سال انتشار:

چکیده مقاله

مقدمه : اضطراب امتحان به عنوان يک مشکل مهم آموزشی، سالانه ميليونها دانش آموز و دانشجو را در سراسر جهان تحت تأثير خود قرار می دهد و باعث کاهش عملکرد تحصيلی آنان می شود. از اين رو در اين پژوهش به منظور شناسايی عوامل شخصيتی مرتبط با آن، به بررسی رابطه اضطراب امتحان با برخی از ويژگی های شخصيتی همچون روان رنجوری و درون گرايی/برونگرايی، در دانشجويان دانشگاه سمنان پرداخته شده است.

  روش : روش تحقيق اين پژوهش، از نوع همبستگی است. آزمودنی های اين پژوهش شامل 300 نفر دانشجوی دختر و پسر (150 پسر و 150 دختر) در مقطع کارشناسی دانشگاه سمنان بودند که از طريق نمونه گيری تصادفی انتخاب شدند. جهت تجزيه و تحليل داده ها از ضريب همبستگی پيرسون ، t- test و همچنين ضريب رگرسيون استفاده گرديد. برای جمع آوری داده های پژوهش، از دو مقياس "اضطراب امتحان " و همچنين مقياس " شخصيت " آيزنک، که از ضرايب پايانی (بازآزمايی و همسانی درونی) و اعتبار رضايت بخشی برخوردار بودند، استفاده گرديد.

  يافته ها : بر اساس يافته های پژوهش، اضطراب امتحان با روان رنجوری رابطه معنادار مثبتی را نشان داد ( P < 0/01 ، r=0. 461 )، اما اضطراب امتحان با درون گرايی / برون گرايی دانشجويان، رابطه معناداری را نشان نداد r=0.073, P<0/01) ). روان رنجوری (با ثباتی / بی ثباتی) با درون گرايی / برون گرايی رابطه معنادار مثبتی را نشان داد( (r=0.175,P<0/01 . از ميان ويژگی های شخصيتی مورد مطالعه، روان رنجوری توانست متغير پيش بين اضطراب امتحان باشد. ضمناً تفاوت معناداری بين دختران و پسران در اضطراب امتحان و ويژگی های شخصيتی مورد مطالعه يافت نگرديد

  نتيجه گيری: . چنين به نظر می رسد که دانشجوی روان رنجور و مضطرب، اضطراب امتحان بيشتری تجربه می کند و علت شکستهای خود را به عوامل درونی همچون ناتوانی و کم استعدادی اسناد می دهد.


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است