منابع سازگاری در مصدومین شیمیایی با گاز خردل : مطالعه کیفی


نویسنده
دكتر عباس عبادی، دكتر فضل ا. . احمدی ، دكتر مصطفی قانعی ، دكتر انوشيروان کاظم نژاد
سال انتشار:

چکیده مقاله

مزمن شدن فرايند بيماری و تعدد مشکلات جسمی نظير تنفسی ، پوستی ، بينايی ، اختلال در الگوی خواب ، روابط زناشويی و ساير مشکلات روانی و اجنماعی در مصدومين شيميايی هر کدام به تنهايی می تواند يک منبع تنش زا در اين گروه از بيماران باشد . اين مطالعه با هدف تعيين منابع سازگاری در مصدومين شيميايی انجام شد .

  روش : در يک مطالعه با رويکرد کيفی ، با استفاده ار مصاحبه های عميق و نيمه ساختار يافته انفرادی و مصاحبه گروه مدار (FGD) با استفاده از نمونه گيری مبتنی بر هدف با 20 مصدوم شيميايی مرد و زن ( نظامی و غير نظامی ) داده ها گردآوری و سپس با روش تحليل محتوی مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت .

  يافته ها : منابع سازگاری در 4 طبقه اصلی شامل ، عوامل مذهبی ، ميهن پرستی ، حمايت اجتماعی و نگرش به بيماری دسته بندی شدند. مهمترين منبع سازگاری عوامل مذهبی نظير مشيت الهی ، بيماری عامل پاکی از گناهان ، دعا و نيايش و پس از آن ميهن پرستی نظير دفاع از ميهن و جانبازی مايه افتخارسپس حمايت خانواده بويژه همسر و و بالاخره پذيرش بيماری از زير طبقات اين دسته ها بودند.

  نتيجه گيری : با توجه به تعدد مشکلات جسمی ، روانی و اجتماعی در مصدومين شييميايی تقويت منابع سازگاری و شناسايی عوامل تنش زا می تواند در تطابق اين گروه با بيماری و ارتقائ کيفيت زندگی آنان موثر باشد .

  


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است