تجربه جوانان از زندگی با اینترنت: مطالعه کیفی


نویسنده
فاطمه پاشايی ، علی رضا نيکبخت نصرابادی ، خسرو توکل
سال انتشار:

چکیده مقاله

گرچه امروزه رشد روزافزون تکنولوژی امکان رفاه و آسايش خانواده‌ها را فراهم نموده است، ولی با وجود فوايد فراوان عاملی تهديد کننده برای جوانان نيز به حساب مي­آيد. با توجه به ويژگی‌های منحصربه­فرد اينترنت که مي­تواند موجب استفاده طولانی مدت و بيش از اندازه و در نتيجه وابستگی و اعتياد جوانان به اين شبکه جهانی شود، اين تحقيق کيفی، با هدف شناخت واقعی و عميق از تجربه جوانان در زندگی با اينترنت انجام شده است.

  روش ­ : در اين تحقيق از روش کيفی پديدارشناسی تفسيری بنر استفاده شده است. روش اصلی جمع­آوری اطلاعـات در اين مطـالـعه مصــاحبــه­هــای نيمه­سازمان­يافته با 12 جوان ايرانی وابســته به اينترنت بود که از طريـــق نمونه­گيری هدفمند انتخاب شدند. تجزبه و تحليل داده­های حاصل با روش درون­مايه­ای بنر انجام شد.

  يافته­ها : به طور کلی 4 درون­مايه اصلی و 8 درون­مايه فرعی از نتايج اين پژوهش استخراج شد. درون­مايه­های اصلی عبارتند از: 1- دنيای اينترنت به عنوان ايده­آل مجازی جوانان؛ 2- اينترنت و تغيير در سبک زندگي؛ 3- اينترنت حصاری برای تنهايي؛ 4- اينترنت و تغيير در وضعيت جسمی- روانی.

  نتيجه­گيری : اينترنت با داشتن شرايط دل­انگيز و کاذب مجازی، به­خصوص برای جوانان، مي­تواند باعث گسيختگی تمام ابعاد زندگی آنها شده و ارتباطات سازنده اين سنين را به عمق انزواطلبی و تنهايی بکشاند که نتيجه استفاده افراطی از اين تکنولوژی است. اين نتيجه، لزوم تلاش همگانی برنامه­ريزان آموزشی و پژوهشی و گسترش فرهنگ استفاده درست از اين تکنولوژی را يادآوری مي­کند.

 


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است