مقایسه سوگیری توجه نسبت به چهره های هیجانی در بیماران مبتلا به اضطراب اجتماعی، اضطراب منتشر و افراد عادی


نویسنده
غلامرضا چلبيانلو ، ميرتقی گروسی فرشی ، زهرا قناعت پيشه
سال انتشار:

چکیده مقاله

در دو دهه اخير انبوهی از پژوهش­های بالينی انجام شده­ تا به فهم زيربناهای اصلی اختلال اضطراب اجتماعی کمک نمايند. نقش شناخت در ايجاد و تداوم بيماري­های اضطرابی، از ديرباز در کانون توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف مقايسه سوگيری توجه نسبت به چهره­های هيجانی در مبتلايان به اختلال اضطراب اجتماعی با بيماران مبتلا به اضطراب منتشر و افراد عادی انجام شد.

  روش­: اين مطالعه علّی- مقايسه­ای روی 15 نفر بيمار اضطراب اجتماعی، ١٠ نفر بيمار اضطراب منتشر و 2٠ نفر از افراد عادی که به­روش نمونه­گيری در دسترس از بين مراجعان مراکز و درمانگاه­های روان­پزشکی شهر شيراز در سال 1388 انجام شد. آزمودني­ها چهره­ها را با الگوی تکليف کامپيوتری در دو حالت هيجانی مثبت و منفی از بين چهره­های خنثی شناسايی نمودند. داده­ها با استفاده از روش تحليل واريانس با اندازه­گيري­های مکرر با نرم­افزار SPSS 17 تجزيه و تحليل شد.

  يافته­ها: مبتلايان به اضطراب اجتماعی در مقايسه با افراد عادی، در تشخيص چهره­های مثبت روگردانی بيشتر و در تشخيص چهره­های منفی سوگيری بيشتری نشان دادند. تعداد چهره­های ارايه­شده برحسب نوع چهره، تفاوت­های معني­داری در تمايز بين نوع چهره­ها و زمان واکنش ايجاد نمود.

  نتيجه­گيری: مبتلايان به اضطراب اجتماعی چهره­های حاوی لبخند را به­عنوان محرک تهديد­کننده تفسير نموده و از آنها اجتناب مي­کنند، بنابراين به­عنوان راهکاری اجتنابی، محل صحيح چهره­های منفی را در مقايسه با چهره­های مثبت، بيشتر تشخيص می‌دهند.


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است