رابطه خلاقیت و بهزیستی ذهنی در دانشجویان


نویسنده
مهرانگيز پيوسته گر ، الهام دستجردی ، غلامرضا دهشيری
سال انتشار:

چکیده مقاله

توجه به احساس بهزيستی يا رضامندی افراد و رابطه آن با خلاقيت امری ضروری است. موفقيت فعاليت­های دانشجويان نيز مي­تواند تا حد زيادی به دارابودن احساس رضامندی از کيفيت زندگي­شان و نيز خلاقيت آنها بستگی داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بين خلاقيت و بهزيستی ذهنی در دانشجويان دانشگاه الزهرا(س) انجام شد.

  روش­­: اين پژوهش همبستگی روی 300 نفر از دانشجويان دانشگاه الزهرا(س) که در سال 1388 به روش نمونه­گيری در دسترس انتخاب شدند، انجام شد. برای ارزيابی خلاقيت از پرسش­نامه خلاقيت عابدی و برای سنجش بهزيستی ذهنی از پرسش­نامه بهزيستی ذهنی بزرگسالان که ابعاد هيجانی، روان­شناختی و اجتماعی بهزيستی ذهنی را ارزيابی مي­کند، استفاده شد. داده­ها با استفاده از آمار توصيفی، ضريب همبستگی پيرسون و تحليل رگرسيون گام­به­گام با نرم­افزار SPSS 13 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.

  يافته­ها: ميان خلاقيت و بهزيستی ذهنی (46/0=­ r ؛ 01/0>p) رابطه معني­داری در جهت مثبت وجود داشت. در تحليل رگرسيون گام­به­گام از ميان مولفه­های خلاقيت، سيالی به‌همراه انعطاف­پذيری در مجموع 25% واريانس بهزيستی ذهنی را به خود اختصاص دادند. ساير مولفه­های خلاقيت نقش مهمی در پيش­بينی بهزيستی ذهنی و ابعاد آن نداشتند.

  نتيجه­گيری: داشتن روحيه­ای شاد و رضايت از شرايط زندگی مي­تواند بر ايجاد اعمال و بينش­های نو و اصيل تاثير مهمی داشته باشد. همچنين هيجان­های مثبت خود مي­توانند از همين اعمال و بينش­های نو خلق شوند.


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است