تأثیر سبک‏های تفکر بر الگوهای ابراز و مهار خشم در دانشجویان


نویسنده
عبدالله معتمدی ، برزو اميرپور
سال انتشار:

چکیده مقاله

اين پژوهش، با هدف تعيين تأثير سبک‏های تفکر بر شيوه‏های ابراز و مهار خشم در دانشجويان انجام شد.

  روش: در يک بررسی از نوع توصيفی، 310 دانشجو (77 پسر و 233 دختر) از طريق نمونه ‌ گيری تصادفی نسبتی طبقه‏ای از ميان دانشجويان دانشگاه پيام نور کنگاور انتخاب شدند و پرسشنامه سبک‏های تفکر استرنبرگ و واگنر و مقياس حالت-رگه خشم اسپيلبرگر را تکميل نمودند. تجزيه و تحليل داده‏ها با استفاده از تحليل رگرسيون چندگانه انجام شد.

  يافته‏ها: داده‏های به‏دست آمده از پژوهش تفاوت معناداری از نظر آماری بين سبک تفکر آزاد‏انديش و سبک تفکر بيرونی در دختران و پسران نشان داد اما تفاوت معناداری از نظر آماری بين جنس و نحوه ابراز و مهار خشم مشاهده نگرديد. علاوه براين، تحليل داده‏ها با استفاده از تحليل رگرسيون چند‏گانه نشان داد که سبک‏های تفکر تک قطبی، سلسله مراتبی و قضايی مهار بيرونی خشم را پيش‏بينی مي‏کنند، سبک‏های تفکر هرج ‏و مرج‏طلب و سلسله مراتبی ابراز بيرونی خشم و سبک‏های تفکر سلسله مراتبی و کلی مهار درونی خشم را پيش‏بينی مي‏کنند.

  نتيجه‏گيری: پژوهش حاضر نقش سبک‏های تفکر را برالگوهای ابراز و مهارخشم مشخص نمود. لذا کاربردهای تلويحی اين نتيجه برای مشاوران دانشگاه که مي‏بايست نسبت به سبک‏های تفکر جهت مداخله رفتاری کارآمدتر شناخت داشته باشند، مورد استفاده خواهد بود.


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است