رابطه باورهای خودكارآمدی و فراشناخت با راهبردهای مقابله در مردان سوء مصرف كننده مواد


نویسنده
رباني باوجدان مژگان, رباني باوجدان مرجان*, نيك آذين امير, کاوياني ناهيد, خضري مقدم انوشيروان
سال انتشار:

چکیده مقاله

هدف: هدف پژوهش تعيين رابطه باورهاي خودکارآمدي عمومي، فراشناخت با راهبردهاي مقابله با استرس در مردان سوء مصرف کننده مواد بود.
روش: روش مطالعه توصيفي از نوع همبستگي و جامعه آماري کليه 4493 نفر مردي بود که در سال 90-1389 به مراکز خود معرف سم زدايي شهر کرمان مراجعه کرده بودند. با روش نمونه گيري خوشه اي- تصادفي 354 نفر انتخاب و پرسشنامه هاي فراشناخت ولز و متيوس (1995-1994)، خودکارآمدي عمومي شوآرتز و جروسلم (1979) و پاسخ هاي مقابله اي بلينگر و موس (1981) را تکميل کردند. داده ها با محاسبه ضريب همبستگي پيرسون و تحليل مسير به كمك نرم افزار ليزرل تحليل شد.
يافته ها: نتايج نشان داد ارتباط بين خودکارآمدي عمومي و فراشناخت و ابعاد آن با سبک مقابله اي مساله محور مثبت و با سبک مقابله اي منفي است. نتايج تحليل مسير نشان داد الگوي پژوهش از برازش نسبتا خوبي برخوردار و تمامي ضرايب مسيرها معنادار است.
نتيجه گيري: از آنجا که باورهاي خودکارآمدي عمومي پايين و فراشناخت مختل، انتخاب راهبردهاي مقابله با استرس را در سوء مصرف کنندگان مواد به خوبي پيش بيني مي کند؛ پس آموزش راهبردهاي خودکارآمدي و فراشناخت موثر در نوع استفاده از راهبرد مقابله اي افراد سوء مصرف کننده مواد در برابر موقعيت هاي استرس زا مي تواند از گرايش مجدد اين افراد به مصرف مواد پيشگيري کند


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است