ویژگی های محیط یادگیری فراشناختی و پیشرفت تحصیلی: بررسی نقش واسطه ای باورهای انگیزشی در دانش آموزان


نویسنده
چالمه رضا*, لطيفيان مرتضي
سال انتشار:

چکیده مقاله

هدف: هدف از پژوهش حاضر تعيين نقش واسطه اي راهبردهاي انگيزشي در رابطه ويژگي هاي فراشناختي محيط يادگيري با پيشرفت تحصيلي بود.
روش: روش پژوهش از نوع پس رويدادي و جامعه پژوهش كليه دانش آموزان مقطع اول دبيرستان شهر شيراز بود که از ميان آن ها به روش خوشه اي تصادفي چند مرحله اي 510 دانش آموز (251 پسر و 259 دختر) انتخاب شد. آزمودني ها به پرسشنامه محيط يادگيري فراشناختي توماس(2003) شامل شش بعد و پرسشنامه باورهاي انگيزشي پنتريچ و ديگروت (1991) داراي سه بعد پاسخ دادند. پايايي اين پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفاي کرونباخ و روايي آن ها با استفاده از روش هاي تحليل عاملي و ضريب همبستگي بين ابعاد و نمره کل محاسبه شد. داده ها با استفاده از رگرسيون چندگانه به شيوه متوالي همزمان و با به کارگيري مراحل پيشنهادي بارون و کني، تحليل شد.
يافته ها: يافته ها حاکي از اين بود که ويژگي هاي فراشناختي محيط يادگيري پيش بيني کننده مستقيم پيشرفت تحصيلي است، علاوه بر اين از ميان ويژگي هاي فراشناختي محيط يادگيري، عامل هاي تعاملات درون كلاسي، تشويق و حمايت معلم و حمايت عاطفي بر باورهاي انگيزشي تاثير داشتند.
نتيجه گيري: از آنجا که باورهاي انگيزشي نقش واسطه اي را بين ويژگي هاي فراشناختي محيط يادگيري و پيشرفت تحصيلي ايفا مي كند، مي توان با تقويت آن پيشرفت تحصيلي را افزايش داد


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است