تأثیر آموزش شناختی- رفتاری گروهی بر انتظارات زناشویی زنان و مردان متأهل شهرستان کوهدشت


نویسنده
- خانم عاليه گراوند - نویسنده مسئول 2- آقای مصطفي بلقان آبادي 3- دکتر احمد احمدی
سال انتشار:

چکیده مقاله

 


هدف: هدف از اين پژوهش بررسي تأثير آموزش شناختي- رفتاري گروهي بر انتظاراتزناشويي زنان و مردان متأهل شهرستان کوهدشت بود.

 


روش: اين تحقيق شبه تجربي بوده و نمونه ي آن 32 زن و مرد بودند که از بين داوطلباني كه از فروردين تا اواخر تير ماه 1389 به مراکز و مؤسسات مشاوره و روانشناسي شهرستان كوهدشت مراجعه کرده بودند، به شيوۀ هدفمند و به صورت تصادفي، در دو گروه آزمايش و کنترل جايگزين شدند (در هرگروه 8 زوج). ابزار پ‍ژوهش پرسشنامۀ انتظارات زناشويي بود که داراي 3 بعد 1- انتظار از همسر به عنوان دوست و حامي؛ 2- انتظار از زندگي زناشويي و انتظار از يک رابطه ايده ­آل است. ابتدا از دو گروه پيش آزمون به عمل آمد. آموزش شناختي- رفتاري در 8 جلسه دو ساعته و به صورت هفته­ اي در گروه آزمايش به اجرا در آمد و گروه کنترل هيچ آموزشي دريافت نکرد. در پايان از دو گروه پس آزمون به عمل آمد. فرضيه تحقيق بيان مي‏ دارد که آموزش شناختي‏ رفتاري گروهي بر انتظارات زناشويي زنان و مردان متأهل شهرستان کوهدشت اثربخش است. داده­ ها با استفاده از آزمون تحليل کوواريانس تجزيه و تحليل شد.

 


يافته­ ها: نتايج نشان داد که افرادي که مداخلۀ آموزش شناختي- رفتاري را دريافت کرده بودند، انتظارات زناشويي آنان در مرحله­ي پس­ آزمون بهبود يافته است.

 


نتيجه­ گيري: از نتايج به دست آمده مي‏توان نتيجه گرفت که مداخلۀ آموزش گروهي شناختي- رفتاري بر بهبود انتظارات زناشويي مردان و زنان متأهل شهرستان کوهدشت اثربخش بوده است.


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است