نقش عملکرد خانواده (مبتنی بر الگوی مک مستر) در پیش بینی نگرش­های صمیمانه و توافق زوجین در خانواده­ های شهر قزوین


نویسنده
- دکتر سیده فاطمه موسوی - نویسنده مسئول
سال انتشار:

چکیده مقاله

 


هدف: عملکرد خانواده، بر رویکرد سیستمی مبتنی بر ساختار، سازماندهی و الگوهای تبادلی بین اعضای آن، استوار است و سلامت ابعاد مختلف آن، موجب ایجاد و گسترش تفاهم و افزایش صمیمیت بین همسران گردیده، تضمینی برای ثبات و بقای آن،  به منزله­ی یک نظام فراهم نماید. هدف از این مطالعه، بررسی نقش عملکرد خانودگی بر مبنای الگوی مک مستر به عنوان پیش بیین کننده­ ی نگرش­های صمیمانه و توافق بین همسران در خانواده های شهر قزوین می­باشد.

 


روش: این پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی است، لذا، با استفاده از  روش نمونه گیری در دسترس، تعداد53 زوج (106 نفر)،در دامنه­ی سنی19 تا 68 سال، از نقاط مختلف شهر قزوین انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات، مقیاس سنجش عملکرد خانواده، مقیاس توافق زناشویی و مقیاس صمیمیت استفاده شد. داده­ های به دست آمده،از طریق نرم افزار DEو SPSS20با استفاده از آزمون همبستگی و رگرسیون چند متغییری مورد تحلیل قرار گرفتند.

 


يافته ‏ها: نتایج نشان داد که بین توافق زوجین، نگرش­های صمیمانه و عملکرد خانوادگی آن­ها در سطح معناداری( 01/0p<) رابطه­ی معناداری وجود دارد. علاوه بر این، عملکرد خانوادگی، قادر است توافق بین زوجین را به میزان 46/0 و نگرش­های صمیمانه ­ی بین همسران را به میزان 25/0 پیش­ بینی نماید.

 


نتيجه­ گيري: می­توان نتیجه گرفت که بهبود عملکرد خانوادگی زوجین، با افزایش میزان تفاهم و توافق بین همسران رابطه داشته، در عین حال، رابطه­ ی مستقیمی با صمیمیت زوجین برقرار می­کند


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است