اثربخشی آموزش گروهی مهارت‏های ارتباطی زوجین با استفاده از رویكرد تحلیل ارتباط متقابل (TA) بر کاهش تعارضات زناشویی


نویسنده
1- آقای محمد امینی - نویسنده مسئول 2- آقای یوسف امینی 3- دکتر سیمین حسینیان
سال انتشار:

چکیده مقاله

 


هدف:هدف اصلی از انجام این تحقیق، تعيين اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی زوجین با استفاده از روش تحلیل ارتباط متقابل (TA) به صورت گروهی بر کاهش تعارضات زناشویی مي باشد.

 


روش: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی و طرح تحقیق  پيش آزمون- پس آزمون با گروه كنترل است .جامعه آماري شامل زوج‌هايي هستند كه به دليل وجود تعارض از سوي دادگاه خانواده به مراكز مداخله و مشاوره خانواده در شهر اروميه در سال 1390 ارجاع داده شده بودند. با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي ساده، تعداد 30 زوج به عنوان نمونه از بين جامعه آماري مورد مطالعه انتخاب و با استفاده از روش جايگزيني تصادفي در درو گروه آزمايشي و كنترل (هر دو گروه 15 زوج) قرار گرفتند و سپس پرسشنامه تعارضات زناشويي به عنوان پيش آزمون بر روی هر دو گروه آزمايشي و كنترل اجر شد. در مرحله بعد به گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 90 دقیقه‏ ای در قالب هفته ای يك جلسه، مهارت‏هاي ارتباطي با استفاده از روش تحليل ارتباط متقابل (TA) آموزش داده شد. در حالی كه گروه گواه هیچ گونه آموزشی را دریافت نكردند. یك هفته پس از پایان جلسه ‏های آموزشی، یك بار دیگر پرسشنامه تعارضات زناشویی به عنوان پس آزمون روی هر دو گروه اجرا گردید.

 


یافته‌ها: نتایج نشان داد كه آموزش مهارت های ارتباطی با استفاده از روش تحليل ارتباط متقابل از لحاظ آماری تأثیر معنی داری بر كاهش تعارضات زناشویی و مؤلفه ‏های آن داشته است .

 


نتیجه‌گیری: به طور کلی می‏توان نتیجه گرفت که آموزش مهارت‏های ارتباطی زوجین با استفاده از روش تحلیل ارتباط متقابل ( TA


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است