مقایسه اثربخشی دو رویکرد آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و روایت درمانی گروهی بر تعدیل طرح واره­ های ناسازگار اولیه در مراجعان متقاضی طلاق


نویسنده
1- دکتر محمد نریمانی - نویسنده مسئول 2- دکتر مسلم عباسی 3- آقای محمد جواد بگیان کوله مرز 4- آقای مجتبی بختی
سال انتشار:

چکیده مقاله

هدف: پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو رویکرد آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و روایت درمانی گروهی بر تعدیل طرح واره­ های ناسازگار اولیه در مراجعان متقاضی طلاق بود.


روش: در این روش  مداخله­ ای نیمه آزمایشی که با استفاده از دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل انجام شد، 60 نفر از افراد متقاضی طلاق شهرستان نورآباد مراجعه کننده یا ارجاع داده شده توسط دادگاه خانوادگی به مراکز بهزیستی، کمیته امداد و بخش مشاوره شبکه بهداشت و درمان بود که به روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گروه اول آموزش پذیرش و تعهد و برای گروه دوم روایت درمانی گروهی و گروه کنترل هیچ نوع آموزشی دریافت نکردند. پژوهش با کمک  فرم کوتاه پرسش نامه طرح واره­ های ناسازگارانه اولیه یانگ (YSQ-SF) جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از آنالیز واریانس با اندازه­ گیری مکرر استفاده شد.

 


یافته‏ ها: نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و روایت درمانی گروهی نسبت به گروه کنترل به طور معنی ­داری بر تعدیل طرح واره­ های ناسازگار اثر بخش بوده­ اند (001/0≥P).

 


نتیجه‏ گیری: بنابراین توجه به اثر بخشی آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و روایت درمانی گروهی در محیط­ های مشاوره و روان درمانی خانواده از اهمیت ویژه­ ای برخوردارند.


فرم ثبت نظرات شما

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
 

نظرات کاربران:

تاکنون نظری برای این مقاله ثبت نشده است