پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی


پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی آرجایلn

مشخصات فایل پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی

نام نویسنده:
آرجایل
نام لاتین:
OHI
سال انتشار:
1989
تعداد سوالات:
29
قالب فایل پرسشنامه:
Word
روایی و پایایی:
دارد
روش نمره گذاری:
دارد
مقیاس نمره گذاری:
4 درجه ای طیف لیکرت
تعریف مفهومی:
ندارد
اسامی مولفه ها:

پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی دارای 6 مولفه رضایت زندگی، لذت، عزت نفس، ادعا، کنترل و ... می باشد

قالب فایل سوالات پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی

روش نمره گذاری پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.

معرفی پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی

تعریف مفهومی شادکامی

بسیاری از پژوهشگران و متفکران معتقدند که توانایی شاد بودن و خشنودی از زندگی، یکی از ملاکهای انطباقی و سلامت روان مثبت است(دینر[1]، 1984؛ جاهودا[2]، 1958؛ تایلور و براون[3]، 1988؛ به نقل از لایوبومیرسکی، شلدون و شکاد[4]، 2005). شادکامی به عنوان یکی از متغیرهای مورد بحث در روان شناسی مثبت، دارای سودمندی هایی برای کیفیت روابط زوجی، سطح درآمد، بارآوری، جامعه پذیری و خلاقیت[5] است(لایوبومیرسکی و همکاران، 2001؛ به نقل از چامورو-پرموزیک[6]، 2007). هیلیز و آرجیل[7](1998) هفت عامل رضایت از زندگی، کارآمدی، اجتماعی بودن، سلامت، شناخت مثبت، احساس خوشی و عزت نفس را از عوامل مهم شادکامی دانسته اند. آرجیل، مارتین و کروسلند[8](1989) به منظور ارائه یک تعریف عملیاتی از شادکامی، آن را دارای سه بخش مهم دانسته اند: فراوانی و درجه عاطفه مثبت یا احساس خوشی، میانگین سطح رضایت در طول یک دوره، نداشتن احساس افسردگی و اضطراب(به نقل از عابدی و دیگران، 1385). برای سنجش شادکامی افراد از پرسشنامه شادکامی آکسفورد استفاده می شود.


تاکنون پژوهشهای انجام شده به عوامل مختلف مرتبط و موثر بر شادکامی اشاره نموده اند. تله ژن و لوکن[9](1996؛ به نقل از فارنهام و چنج[10]، 1998) نقش ژنتیک، لا[11] و همکاران(1997)نقش حمایت اجتماعی و فپس[12](2001) تاثیر سطح درآمد بر شادکامی را مشخص نموده اند. آندرسون[13](2008) ارتباط مثبت میان خوداشتغالی و رضایت از زندگی(که گاهی به عنوان جزء شناختی شادکامی در نظر گرفته شده است)، لویز، مالتبی و دی[14](2005) ارتباط مثبت بین جهت گیری مذهبی درونی و مقابله مذهبی مثبت با شادکامی و بورگونویی[15](2008) ارتباط مثبت بین فعالیتهای داوطلبانه برای گروهها و سازمانهای مذهبی با شادکامی را نشان داده اند و در این پژوهشها از پرسشنامه شادکامی آکسفورد  استفاده کرده اند

همانطور که گفته شد، در متون مربوط به شادکامی، یا بهزیستی ذهنی، دیدگاه های مختلفی در زمینه عوامل ایجاد کننده یا موثر بر شادکامی مطرح شده است، اما از این میان سه دیدگاه تحت عنوان شرایط تعیین شده ژنتیکی[16]، اوضاع زندگی[17]، و فعالیتهای ارادی[18] توانسته اند حمایت پژوهشی بیشتری را به خود جلب کنند.

معرفی پرسشنامه شادکامی آکسفورد 

پرسشنامه شادکامی آکسفورد توسط آرجیل وهمکاران (1989)با 29 ماده تهیه شده است. نمره گذاری مقیاس شادکامی آکسفورد به شکل لیکرت در چهار درجه به شکل همیشه (4)، اغلب (3)،  بندرت (2)وهرگز (1)نمره گذاری شده است. حداکثرنمره ی قابل اکتساب در پرسشنامه شادکامی آکسفورد 116 نمره می باشد. کسانی که در این مقیاس نمره ی بالایی بدست می آورند دارای شادکامی زیادی هستند. آرجیل و کروسلند (1987)در بیان تعریف عملیاتی شادکامی بیان نمودند که شادکامی دارای سه مؤلفه مهم است: فراوانی و درجه ی عاطفه ی مثبت یا احساس خوشی، میانگین سطح  رضایت در طول یک دوره، ونداشتن احساس افسر دگی واضطراب. این تعریف در پرسشنامه شادکامی آکسفورد  مبنای  اندازه گیری  قرار گرفته  است.علیپور و نور بالا (1378) این مقیاس را برای جامعه ی ایران هنجاریابی نموده اند.

 

به محض پرداخت موفق، لینک دانلود پرسشنامه شادکامی آکسفورد به ایمیل شما فرستاده خواهد شد.

قیمت به تومان:
11,000
اشتراک گذاری این مطلب در شبکه های اجتماعی:

نکات قابل توجه:

  • به محض انجام پرداخت موفق، لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد.
  • کیفیت تمامی فایلها تضمین شده است و در صورت وجود نواقص در فایلها مبلغ پرداختی قابل برگشت است. توضیحات و مشخصات فایلهای ذکر شده است.
  • پرداختها از طریق درگاه واسط آرین پال و در محیطی کاملا ایمن انجام می شود و امکان پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب مقدور می باشد
  • پاسخگویی به سوالات و ابهامات شما در سریعترین زمان ممکن انجام می شود.

فرم ثبت نظرات شما درباره پرسشنامه شادکامی آکسفورد -29 سوالی

نام و نام خانوادگی:
شماره همراه:
آدرس ایمیل:
نظر شما:
کد زیر را وارد کنید:
 

نظرات کاربران: