مشخصات فایل پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین
نام نویسنده:
فورد و رابین -سموعی
مقیاس نمره گذاری:
3 درجه ای طیف لیکرت
اسامی مولفه ها:
پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین تک مولفه ای می باشد.
قالب فایل سوالات پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین
روش نمره گذاری پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین به طور کامل آماده شده است و در داخل فایل توضیح داده شده است.
تعریف مفهومی پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین
یکی از جنبه هایی که کودکان تفاوت زیادی با یکدیگر دارند کارآمدی اجتماعی و پذیرش از سوی همسالان است. پذیرش از سوی همسالان مقبولیت اجتماعی است که با پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین اندازه گیری می شود. مقبولیت و پذیرش اجتماعی همان گرایش به پاسخ دادن به شیوه ای است که فرد بهتر به نظر دیگران برسد (راگازینو، ۲۰۰۹) پذیرش همسالان و مقبولیت اجتماعی، نقش مهمی در رشد شخصیت اجتماعی کودک دارد و پیش بینی کننده سازگاری بعدی در دوره نوجوانی است(موریسون و ماتسن، ۱۹۹۱؛ به نقل از دادستان ،عسکری رحیم زاده و بیات، ۱۳۸۹) پژوهشها نشان دادند که مقبولیت اجتماعی تحت تأثیر عوامل گوناگونی از جمله سبک دلبستگی دوران کودکی، همرنگی با هنجارهای گروه همسال، شخصیت و مهارتهای اجتماعی، اعتماد به نفس و خودپنداره، متناسب عمل کردن در موقعیت های گوناگون است. کودکانی که از دوستان خود حمایت می کنند و توانایی برقراری ارتباط با همسالان خود را دارند و مطابق با هنجارهای گروه همسالان رفتار میکنند از مقبولیت اجتماعی بالایی برخوردار میشوند(مگنوس ویسوران و جوزف ، ٢٠٠٦). کودکانی که موفق به کسب پذیرش همسالان نمی گردند و از سوی آنها طرد میشوند با مشکلات زیادی از جمله عملکرد تحصیلی ضعیف، عزت نفس پایین، فرار از مدرسه، ترک تحصیل (شیریلا و درستن، ۲۰۰۲؛ ایویلز و اندرسون و داویلا، ۲۰۰۵؛ به نقل از دادستان و همکاران، ۱۳۸۹) رفتار ضد اجتماعی و بزهکاری در نوجوانی و مجرمیت در اوایل بزرگسالی روبه رو می شوند واگنر، ۲۰۰۸؛ سادوک و سادوک، ۱۳۸۹). به طور کلی کودکانی که مورد علاقه همسالان قرار نمی گیرند بیش از حد معمول ستیزه جو، عصیانگر و نامتعادل بوده و بر سازگاری اجتماعی آنان تأثیر منفی می گذارد (کارتلج و میلبرن ، ۱۹۸۵).
در پژوهشها برای سنجش مقبولیت اجتماعی از پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین استفاده می شود.
معرفی پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین
شکل اصلی پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین ۲۸ پرسش داشته است و فورد و رابین (۱۹۷۰) به منظور اندازه گیری نیاز به تأیید اجتماعی در کودکان آن را ساخته اند دامنه نمرات آن از ۰ تا ۲۸ است. آنها همسانی درونی را برای کودکان دبستانی دختر و پسر به ترتیب ۰/۸ و ۰/۷۹ گزارش کردند و پایایی به روش بازآزمایی پس از پنج هفته ۰/۵۸ به دست آمد. اعتبار همزمان پرسشنامه را نیز براساس بهره هوش کلامی محاسبه کردند که همبستگی معنادار دو متغیر را نشان میدهد. سموعی و همکاران (١٣٨٤) پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین ۲۸ سؤالی را بررسی کردند. همسانی درونی پرسشها حکایت از آن داشت که تعدادی از پرسش ها با نمره کل همبستگی ندارد بنابراین از مقیاس مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین اصلی حذف شدند و شکل نهایی پرسشنامه با ۱۷ سؤال ۳ گزینه ای بله تا حدود و خیر تنظیم و نمره گذاری به صورت 2، یک و صفر بود. ضریب آلفای این پرسشنامه 77/0 و ضریب اعتبار به روش دو نیم سازی 66/0 به دست آمد.
پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین 17 سوالی در قالب فایل Word به همراه روایی و پایایی، روش نمره گذاری و مشخص کردن سوالات دارای نمره گذاری معکوس آماده شده است که به محض پرداخت موفق لینک دانلود آن در اختیار شما قرار می گیرد.
مختصری در مورد روش نمره گذاری پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین
پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین با ۱۷ سؤال سه گزینه ای ،بلی، تاحدودی و خیر تنظیم شد و نمره گذاری به صورت ۰، ۱ و ۲ است. تعدادی از سوالات دارای نمره گذاری منفی هستند که در داخل فایل مشخص شده اند. حداقل نمره آزمودنی در پرسشنامه صفر و حداکثر ٣٤ است
نمونه سوالات پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین :
۱- آیا تا به حال عصبانی شده ای که داد و فریاد راه بیندازی ؟
۲- آیا بعضی مواقع دروغ گفته ای ؟
۳- آیا تا به حال بچه های دیگر را کتک زده ای ؟
٤- آیا گاهی اوقات به دیگران حرفهای زشت می زنی؟
۵- آیا در مواقع ناراحتی ، وسایل را پرتاب می کنی ؟
٦- آیا به جای انجام تکالیف درسی کارهای دیگر انجام می دهی ؟
۷- آیا تا به حال کارهایی که دلت نمی خواهد را انجام می دهی؟
8- آیا تا به حال چیزهایی خواستهای که والدینت آنها را برای شما نخواهند ؟
۹- آیا همیشه به حرف والدینت گوش می دهی ؟
۱۰ - آیا همیشه دستهایت را قبل از خوردن غذا می شوئی ؟
۱۱- آیا گاهی دیگران را مسخره می کنی ؟
۱۲- آیا گاهی کارهایی خواسته ای انجام دهی که والدینت مخالفت کرده باشند ؟
۱۳ آیا تا به حال شده بازی دیگران را به هم بزنی و آنها را اذیت کنی ؟
١٤- آیا تا به حال شده با دیگران برخوردکنی ؟
۱۵- آیا در مرتب کردن وسایل و لباسهایت تنبلی می کنی ؟
١٦- آیا دوست داری به دیگران دستور دهی و آنها حرفهای شما را بشنوند ؟
۱۷- آیا اگر چیزی بخواهی پافشاری میکنی و به زور می گیری ؟