تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده رشته روانشناسی با عنوان اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کاهش افسردگی و رفتارهای پرخاشگرانه مادران با فرزندان مبتلا به اختلالات یادگیری
معرفی دانلود پروپوزال آماده رشته روانشناسی با عنوان اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کاهش افسردگی و رفتارهای پرخاشگرانه مادران با فرزندان مبتلا به اختلالات یادگیری
پروپوزال آماده رشته روانشناسی با عنوان اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کاهش افسردگی و رفتارهای پرخاشگرانه مادران با فرزندان مبتلا به اختلالات یادگیری که در16 صفحه آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
اختلال های یادگیری در کودکان، پیوند بین والدین و کودک را دستخوش تغییر می نماید، زیرا والدینی که کودک دارای اختلال یادگیری دارند، دچار مشکلات فراوانی می شوند و این موضوع رابطه مراقبتی و صمیمانه والد-فرزند را دستخوش مشکلات زیادی می کند(سینگر[1]، 2006).
مطالعات انجام شده حاکی از این است که اثرات منفی داشتن کودک کم توان یا ناتوان موجب ایجاد تنش و فشار در اعضای خانواده خصوصا مادر می شود(تاجری و بحیرایی، 1387)؛ چرا که مادر اولین شخصی است که به طور مستقیم با کودک ارتباط برقرار می کند. احساساتی مثل گناه، تقصیر و ناکامی و محرومیت ناشی از عادی نبودن کودک می تواند سبب گوشه گیری مادر و عدم علاقه به برقراری رابطه با محیط و همچنین پایین آمدن عزت نفس و احساس خود کم بینی و بی ارزشی و غم و اندوه در مادر شود که پیامد آن عزت نفس پایین، بروز افسردگی و به خطر افتادن سلامت روانی مادر است(نریمانی، آقا محمدیان، و رجبی، 1386).
-اهمیت و ضرورت
ناتوانی های یادگیری دانش آموزان ضربه های مخربی بر سازگاری و بهزیستی روانی خانواده های آن ها می گذارد و مطالعات مختلف نشان می دهد که خانواده هایی که فرزندان آن ها به اختلال ناتوانی یادگیری دچارند دارای مشکلات سازشی بیشتر نسبت به والدین عادی هستند. و همچنین مطالعات نشان می دهد که پدر و مادر کودکان مشکل دار، محدودیت هایی از قبیل بهداشت، احساس محرومیت و سطوح بالایی از استرس و افسردگی را نسبت به والدین کودکان عادی تجربه می کنند (کوئین[2] و پاول[3]، 1985؛ رو آچ[4]، آرموند[5] و بارات[6]، 1999 و والنتین[7]، درمات[8] و اندرسن[9]، 1998؛ نریمانی و همکاران، 1386). و همچنین نتایج تحقیقات ادی[10]، بروین[11]، دکوی[12] و میجن[13] (2003) نشان می دهد که رفتارهای والدین در ارتباط با کودک می تواند نقش موثری بر تحصیل کودک داشته باشد.
-ادبیات پژوهشی:
فلیددیروس[14]، بولمی جر[15]، فوکس[16] و اسچریورس[17] (2013) در پژوهش خود به این نتیجه دست یافتند که انعطاف پذیری در طول مداخله موجب کاهش علایم افسردگی و اضطراب میشود.
نتایج پژوهش برینگ بورگ و همکاران (2011) و فلکسمن و بوند (2010) نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد موجب کاهش سطح استرس و افزایش سلامت عمومی میشود.
میچل[18] و هیوسر[19] (2008) دریافتند که مادران نوجوانان مبتلا به ناتوانیهای رشدی، بهزیستی روانی کمتر و افسردگی بیشتری از خود نشان میدهند. .....
- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري دادهها
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع