تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده پزشکی با عنوان بررسی مقایسه ای آگاهی و نگرش دانشجویان علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی در ارتباط با طب مکمل و شیوع استفاده از آن
معرفی دانلود پروپوزال آماده پزشکی با عنوان بررسی مقایسه ای آگاهی و نگرش دانشجویان علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی در ارتباط با طب مکمل و شیوع استفاده از آن
پروپوزال آماده پزشکی با عنوان بررسی مقایسه ای آگاهی و نگرش دانشجویان علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی در ارتباط با طب مکمل و شیوع استفاده از آن که در 20 صفحه در قالب فایل Word آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
- بيان مسأله:
یکی از روش های درمانی که سالها در درمان بسیاری از بیماری ها به کار گرفته شده طب مکمل[1] است. طب مکمل (که طب طبیعی، طب جایگزین یا غیر رسمی نیز خوانده می شود) در بیانیه سال 1978 سازمان بهداشت جهانی (WHO)[2] به طور خلاصه این گونه تعریف شده است: مجموعه تمام علوم نظری و عملی که در تشخیص طبی، پیشگیری و درمان بیماریهای جسمی، ذهنی و یا نابهنجاریهای اجتماعی به کار می رود به صورت گفتاری و نوشتاری از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته است (بتاییان و همکاران، 1387).
طبق طبقه بندی مرکز ملی طب مکمل و جایگزین آمریکا، درمان های طب مکمل و جایگزین[3] (CAM) به پنج گروه اصلی تقسیم می شوند: 1. سیستم های پزشکی جایگزین[4]؛ سیستم های پزشکی کاملی هستند که براساس تئوری و عمل پایه ریزی شده اند، مانند هومئوپاتی، طب چینی، آیورودا و طبیعی درمانی[5]. 2. پزشکی بدن-ذهن[6]؛
-اهمیت مساله
در اهمیت پژوهش حاضر می توان گفت که اکنون این طب در دانشکده های طب سنتی تدریس می شود و برخی از پزشکان با این شیوه ها به درمان بیماران می پردازند. از مزایا مهم این طب و علل استقبال قابل توجه مردم از این روش ها می توان به تاثیرات مستقیم این روش ها و همچنین زمینه ی فرهنگی و تاریخی آن ها در کشور، محدودیت ها و کمبودهای موجود در نظام ارائه ی خدمات پزشکی (در بخش دولتی و خصوصی) و زمان و هزینه های درمانی قابل قبول تر اشاره کرد(آذین، نورانی، مشکانی، 1382).
- ادبیات پژوهش:
دی سیلویا[7]، استوبر[8]، چی فانگ[9]، بازرگان-حجازی[10] و کوپر[11] (2011) در پژوهش خود به بررسی دانش، نگرش و استفاده از طب مکمل در دانشجویان پزشکی با تعداد 261 دانشجوی پزشکی به این نتیجه دست یافتند که دانشجویان سال سوم پزشگی نگرش منفی تری نسبت به دانشجویان سال اول نسبت به طب مکمل دارند.
هیونت و همکاران (2010) مطالعه ای در جمعیت انگلیس بر روی 7630 نفر انجام داددند نتایج نشان داد که 3/26 درصد از مردم انگلیس طی یک سال از یکی از درمان های طب مکمل و جایگزین استفاده کرده بودند و 44 درصد ان ها در طول عمر خود حداقل از یکی از درمان های طب مکمل و جایگزین استفاده می کنند.
- اهداف تحقيق
- فرضیه های تحقیق
- روش شناسی تحقیق
-روش گردآوري داده ها
- جامعه آماري، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روش تجزيه و تحلیل داده ها
-منابع
[1] Complementary Medicine
[2] world health organizatio
[3] Complementary and Alternative Medicine (CAM)
[4] Alternative Medical Systems