تعریف مفهومی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان مقایسه کیفیت زندگی، ویژگی های شخصیتی و کنترل عواطف در ورزشکار و غیر ورزشکار
معرفی دانلود پروپوزال آماده روانشناسی با عنوان مقایسه کیفیت زندگی، ویژگی های شخصیتی و کنترل عواطف در ورزشکار و غیر ورزشکار
پروپوزال آماده رشته علوم تربیتی و روانشناسی با عنوان مقایسه کیفیت زندگی، ویژگی های شخصیتی و کنترل عواطف در ورزشکار و غیر ورزشکار که در 22 صفحه در قالب فایل Word آماده شده است. تعدادی از بخشها و مطالب این پروپوزال آماده عبارتند از:
بیان مساله:
تربیت بدنی به مثابه یک نیاز فطری و یک پدیده اجتماعی-آموزشی در تکامل جسمانی و روانی افراد رسالتی بزرگ بر عهده دارد و به پرورش شخصیت و رشد روانی اجتماعی کمک می کند (قلي زاده، اوجاقي، حكتي، پيرزاده، 1388). امروزه روان شناسان ورزشی تاثیر ورزش را بر متغیر های مختلف روانی مورد آزمایش قرار داده اند. از جمله مولفه های روان شناختی مرتبط با ورزش می توان به کیفیت زندگی[1] ورزشکاران اشاره کرد.
اهمیت و ضرورت:
با پیشرفت علم و فناوری و وفور امکانات رفاهی و مواد غذایی در مقایسه با سال های گذشته، مردم از رفاه بیشتری برخوردار شده اند، به طوری که دیگر کمتر کسی از گرسنگی و کمبود امکانات اصلی و روزمره زندگی رنج می برد. اما با وجود پیشرفت و رفاه مادی، ناراحتی های عصبی بیشماری همچون سردرگمی، بی هدفی، خشم، ضعف روحیه، افسردگی و هزاران ناراحتی دیگر به وجود آمده و اکثر مردم را تحت پوشش خود در آورده است. تا جایی که بنابر نظر متخصصان، بیش از نیمی از ناراحتی های جسمی بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند، منشا روانی دارد (حمایت طلب و همکاران، 1382).
پیشینه پژوهش
منتظري، سربي، احمدي، يزدان پور (1393) پژوهشی با هدف بررسي مقايسه افسردگي، اضطراب و استرس سالمندان ورزشکار با سالمندان غير ورزشکار در سال 1392 انجام دادند. این مطالعهی علی- مقایسهای بر روی 142 نفر از سالمندان شهر کرمانشاه که به شیوة نمونهگیری در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه اطلاعات عمومی (دموگرافیک) و نیز افسردگی، اضطراب و استرس (DASS- 21) بود. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS 21 و روش آماری توصیفی (میانگین، انحراف استاندار، درصد) و استنباطی T- test و خیدو استفاده شد.
پژوهش های خارجی
گل وات و گل وات[2] (2012) در پژوهشی به مقایسه سلامت روان در افراد ورزشکار و غیر ورزشکار پرداختند. برای این منظور نمونه ای به حجم 100 نفر 50 نفر دختر و 50 نفر پسر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب کردند. نتایج پژوهش آنها نشان داد که بین افراد ورزشکار و غیر ورزشکار در بیشتر ابعاد سلامت روان تفاوت معنادار وجود دارد و افراد ورزشکار از استقلال بیشتر، یکپارچه سازی شخصیت بیشتری برخوردارند.
اهداف:
هدف کلی
- مقایسه کیفیت زندگی، ویژگی های شخصیتی و کنترل عواطف در ورزشکار و غیر ورزشکار
اهداف جزیی
فرضیه ها:
تعارف مفهومی و عملیاتی متغیرها
روش
جامعه، نمونه و روش نمونه گیری
-ابزارهای پژوهش
و......
[2] Gahlawat, O.P. & Gahlawat, P